Şehirler ve Kültürler Projesi

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen Şehirler ve Kültürler Projesi'nin, ağustos-eylül döneminde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü faaliyet programı kapsamında gençlerin Türkiye'nin doğal güzelliklerini görmeleri, tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetini, şehirlerini ve kültürünü tanımaları için "Şehirler ve Kültürleri Projesi"nin başlatıldığını belirtti.

Projeye katılacak gençlerin, Bakanlığa bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacaklarını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
"Gezilerin tüm masrafları Bakanlığımızca karşılanacak. Farklı illerden gelen gençler, akşam etkinliklerinde türküler söyleyerek, halaylar çekerek, yarışmalar yaparak, birbirlerini tanıyarak kaynaşıp yeni dostluklar ve kardeşlikler edinecek. Program 3 gece 4 gün sürecek ve katılımcılar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren yurtlarda konaklayacak. Proje kapsamında Sinop ve Diyarbakır'a 4 dönem halinde gezi düzenlenecek. Gezilere internet üzerinden başvuru yapılacak. Programa, katılmak isteyen gençler, başvurularını 'şehirler ve kulturler.gsb.gov.tr' adresinden yapabilir. Birinci dönem gezi tarihinin yakın olması nedeniyle gençlerimizin bir an önce başvuru yapmaları gerekmekte olup, geziler hakkında ve kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgilere Gümüşhane Gençlik Merkezinden ulaşılabilir."
Kaynak: AA