Sağlıkta Başkent-abd İşbirliği

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri Kanser Araştırmaları Bölümü’nde görev yapan Dr. Luis A.

Sağlıkta Başkent-abd İşbirliği
Salicrup, teknoloji transferi konusunda çalıştaylar düzenlemek için ABD Büyükelçiliği’nin 2014 Akademik Ziyaretçi Programı kapsamında Adana’ya geldi. Dr. Salicrup, Türk bilim insanlarının ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri ile uyumlu bir şekilde çalışabilmesi konusunda çalışmalar yaparken aynı zamanda teknoloji transferi konusunda da çalıştaylar düzenleyecek.

BİLİM İNSANI DEĞİŞİM PROJESİ
Daha önce Ankara, İstanbul ve İzmir’de de çalıştaylar düzenleyen Dr. Luis A. Salicrup bu kez Başkent Üniversitesi Özel Başkent Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin konuğu olarak bir sunum gerçekleştirdi. Başkent Hastanesi’nin immünoloji, ilik nakli ve kanser araştırmaları konusunda önemli bir merkez olduğunu belirten Salicrup, “Aynı zamanda hem hastaneleri, hem doktorları hem de halkı bilgilendirmek istiyoruz. Bilim İnsanı Değişim Projesi’ne önem veriyoruz” dedi

"TÜRKİYE’DEN DAHA FAZLA BİLİM ADAMI GÖRMEK İSTİYORUZ"
Başkent Üniversitesi Özel Başkent Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ekipmanlar, çalışanlar ve malzemeler anlamında çok başarılı bulduğunu kaydeden Salicrup, “Çok fazla hastane gezdim. Sanırım araştırmaya yönelmiş daha fazla bilim adamına, daha fazla doktora ihtiyacımız var. Bazı istatistiklerin çıkarılması açısından yeni jenerasyon işe yarayabilir. Her yaz bizim 2 haftalık kanserle ilgili eğitimimiz var ve bu eğitimlerimiz tamamen ücretsiz. Eğitimlerimize dünyanın her tarafından gelen bilim adamları var. Türkiye’den de daha fazla bilim adamı görmek isteriz” şeklinde konuştu.

"İŞBİRLİĞİ OLANAKLARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ"
Başkent Üniversitesi Özel Başkent Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Turgut Noyan ise, Amerikan Sağlık Enstitüsü Yetkilisi Salicrup’un, Başkent Üniversitesi’yle araştırmalarda bulunduğunu belirterek, “Çeşitli işbirliği olanaklarını biz de değerlendireceğiz. Bazı iş ortaklıkları var, burs verme imkanları var. Sonuçta sağlıkla ilgili araştırmaların yapılması ve bunların insan sağlığına katkıları üzerine buradalar” dedi.

Salicrup’un Türkiye’de 7 üniversite gezdiğini kaydeden Noyan, “Başkent Üniversitesi ile bilimsel iş birliği ve insan yetiştirmek anlamında yürüyen çalışmalara destek vermek için yardımları olacak. Biz de bu konuda onlardan yardım alacağız. Adana’da sayısal olarak iş birliği imkanlarını araştırıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA