(özel Haber) Türkiye’nin İlk 'Buluntu Film” Tarzı Korku Filmi İzmir’de Çekiliyor

Türkiye’nin ilk Found Footage (buluntu film) tarzı korku filmi Çağrılan, İzmir’de çekiliyor.

(özel Haber) Türkiye’nin İlk 'Buluntu Film” Tarzı Korku Filmi İzmir’de Çekiliyor
Ödüllü yönetmen Hüseyin Eleman’ın yönetmenliğini üstlendiği Çağrılan, bir grup güzel sanatlar fakültesi öğrencisinin yaşadığı paranormal olayları konu ediyor.
“Mutlak Adalet” ve Altın Portakal Jüri Özel Ödülü alan “Fedakar” filmlerinin ardından üçüncü uzun metrajlı filmini çeken Hüseyin Eleman, Türkiye’nin ilk Found Footage tarzı korku filmi için kolları sıvadı. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuyan 12 öğrencinin rol aldığı “Çağrılan” filminin çekimleri Ramazan Bayramı sonunda tamamlanacak. Çağrılan, 12 güzel sanatlar fakültesi öğrencisinin bitirme tezleri için korku filmi çekmesi ve ardından gelişen paranormal olayları konu ediyor

İnsanları asıl korkutan şeyin aniden sahneye gelen görüntü ve seslerin olduğunu söyleyen yönetmen Hüseyin Eleman, Çağrılan filminde hem bol kanlı hem de izleyicileri oldukça korkutacak paranormal sahnelerin olduğunu belirtti.

“Çağrılan” filminin üçüncü uzun metrajlı sinema filmi olduğunu ifade eden Eleman, ilk iki filminde dram çizgisinde gittiklerini belirterek, “Korku filmlerine özel bir ilgim var. İyi bir izleyiciyim. Bu alana da girmek istiyorum, kendimi burada da görmek istiyorum dedim. Foun Footage denen bir tarz var dünya korku sinemasında. El kamerasına yakalanmış gerçek görüntülerden derlenen bir film. Dünyada başarılı örnekleri var. Türkiye’de bu yapıda çekilen ilk film olacak. Bir grup öğrencinin ellerindeki kameraya kaydedilen, şahit olunan olaylar silsilesi olacak” dedi.

“TANSİYON DÜŞMEYECEK”
Filmde hikaye gereği paranormal olayların geliştiğini dile getiren Eleman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir grup güzel sanatlar fakültesi öğrencisi kendi bitirme tezlerini çekmek üzere mekanda toplanıyorlar ve birtakım paranormal olaylar gelişiyor. Bu film birçok filmden gerek teknik, gerek bütçe olarak yüksek. Çekimlerin yarısına geldik. Bittiğinde gerçeğe en yakın kaydedilmiş, bir o kadar da güçlü duran bir korku filmi çıkacak. Hikaye 90 dakika içerisinde geçiyor. Tansiyon ilk 6. dakikadan başlıyor ve hiç düşmeyecek. Filmde 12 kişi oynuyor ve film 12’sinin de ölümüyle sonuçlanıyor. Mutlu bir son yok, kurtulan yok. Kan revanlı sahneler gördüğümüzde çok korkmayız, tiksiniriz daha çok. Asıl korkutan şey sahneye aniden giren görüntü ve seslerdir. Bu filmde hem kan hem de izleyicileri korkutan paranormal sahneler olacak.”
Kaynak: İHA