(özel Haber) Eskişehir 112 Acil Servis Bayrama Hazır

Eskişehir’de 380 personeli ile kent halkına sağlık hizmeti sunan 112 Acil Servis ekiplerinin, Ramazan Bayramı’nda karşılaşabilecekleri tüm zorluklara karşı önlemler alındı.

(özel Haber) Eskişehir 112 Acil Servis Bayrama Hazır

Vatandaşların sağlığı için gece gündüz demeden çalışan ve günde aktif 100 sağlık personeli ile hizmet veren Eskişehir 112 Acil Servis ekipleri, Ramazan Bayramı’nda vatandaşlara daha hızlı ulaşmak ve daha fazla can kurtarmak için planlamalarını tamamladı. İlçeler dahil 24 acil sağlık hizmetleri istasyonlarından vakaya en yakın yerden çıkış 112 ekipleri, en kısa sürede vakaya ulaşarak ulaştığı ilk müdahaleyi yapıyor. Daha sonra ekipler, vakanın durumunun ciddiyetine göre hastaları kentteki çeşitli hastanelere götürüyor.

“VATANDAŞLARIN TRAFİK KURALLARINA UYMASINI RİCA EDİYORUZ”
Bayram dönemlerinde en sık trafik kazaları ile karşılaştıklarını ifade eden Eskişehir 112 Acil Servis Başhekim Yardımcısı Hilal Şenyüzlü Ertaş, Ramazan Bayramı’nda 24 istasyon, 4 özellikli ve bir motorize ekip olmak üzere toplam 29 adet ambulansla hizmet vermek için hazır durumda beklediklerini ifade etti.

Ertaş, “Bayramda en sık trafik kazalarıyla karşılaşıyoruz o yüzden tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Bir de bayramda birden yemek yemeye geçilmesi ile diyabet ve tansiyon hastalarımızın sayısında artış görmekteyiz. Bir de bu vaka sayılarımızda artış bekliyoruz. Tüm Eskişehirli vatandaşlarımızın ve gelecek misafirlerimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz, hepsine sağlıklı bayramlar diliyoruz. Bayramda herhangi bir acil sağlık problemi ile karşılaşmalarında 112 Acil Servis Hattı’nı arayarak yardım istemelerini rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA