(özel Haber) Camilerde Sağduyu Çağrısı

Hakkari’de bir süre önce meydana gelen olayların bir daha tekrarlanmaması için camilerde sağduyu çağrısı yapıldı.

(özel Haber) Camilerde Sağduyu Çağrısı

Bir süre önce Hakkari’de 4 gencin tartışması yüzünden iki ayrı aşiret mensubunun arasında başlayan olaylarda 1 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralanmıştı. Çıkan olaylar üzerine Hakkari Valiliği kentte iki gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan ederken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki 4 kişilik heyet, Hakkari’ye gelerek aşiret temsilcileri ile görüşmüştü.

Görüşmeler üzerine sükunet sağlanırken, kentteki camilerde ise sağduyu çağrısı yapıldı. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hacı Sait Camii’nde vaaz veren Hakkari Müftüsü M. Faysal Geylani, kentte gelişen bu üzücü olayın üzerinde durulması gerektiğini belirterek, “Kanın kanla yıkanmayacağını, ecdadımızın böyle bir yola gitmediğini bilmeniz gerekiyor. Evlerimizde televizyon açtığımız zaman haberlerde Irak, Suriye, Filistin, kısacası tüm İslam ülkelerinde kan oluk oluk akıtılıyor. Bu akan kan Müslümanlarındır. Cenab-ı Hak, İslam alemine birlik ve beraberlik nasip eylesin. İslam düşmanlarına fırsat vermesin. Bu olaylar karşısında herkesin sağduyulu olmasını istediğimizde, ‘vallah hocam bizim elimizden bir şey gelmiyor, kimseyi durduramıyoruz’ diyorlar. Madem ki durduramıyorsunuz, bari iki rekat namaz kıldığınızda bu olayların durması için dua edin” dedi.

“HAKKARİ’DEKİ KÖTÜ İMAJI KALDIRILIM”
Hacı Sait Cami İmamı Sıddık Özatak ise verdiği vaazda son günlerde Hakkari’de meydana gelen olaylarda oluşan ölüm, yaralanmalar ve mal kayıpları ile oluşturulan kötü imajın herkesi derin bir üzüntüye sevk ettiğini belirtti.

Özatak, “Memleketimizin huzur ve sükuneti için bizlere düşen görev, vatandaşlarımız arasında oluşan olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktır. Bir Müslüman’ın din kardeşine üç gün üç geceden fazla terk edip küs durması helal değildir. İki Müslüman karşılaşırlar, biri bir tarafa öteki öbür tarafa döner. Halbuki o ikisinin en iyisi önce selam verendir. Bu vesile ile olayda vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA