Ordu'da Fındık Hasadı Başladı

Türk tarım sektörünün en önemli ihraç ürünlerinden fındıkta hasat dönemi başladı.

Doğu Karadeniz'in önemli geçim kaynağını oluşturan fındığın hasadına, havanın kurak geçmesi nedeniyle erken başlandı. Bölgede binlerce üreticinin tek geçim kaynağı olan fındığın olgunlaşmasıyla, sahil kesimindeki bazı bahçelerde ürünün hasadına başlandı.
"Yeşil altın" olarak da bilinen fındığı bazı üreticiler kendileri toplarken bazı üreticiler ise mevsimlik tarım işçilerine ürünlerini toplatıyor.
Merkeze bağlı Saraycık Mahallesi'nde fındık hasadı gerçekleştiren üretici Çetin İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl fındık hasadına erken başladıklarını belirterek, "Yetkililer fındık hasat tarihini 1 Ağustos olarak açıklamıştı ancak kendi bahçemizde fındık erken olgunlaştığı için bugün hasada başladık" dedi.

Bahçelerindeki fındığın geçen yıla oranla az olduğunu belirten İnce, "Geçen yıl 2 ton civarında fındık hasadı gerçekleştirmiştim. Bu sezon yaşanan zirai dondan dolayı fındık miktarı düştü, 500 kilogram civarında ürün bekliyorum" diye konuştu.

Kıymet Kepez de kendi fındığını don vurduğu için bir yakınının bahçesine fındık toplamaya geldiğini belirterek, "Sabah saat 8.00'de girdiğimiz bahçeden akşam üzeri saat 18.00'de çıkıyoruz. Ramazan ayı olması nedeniyle fındık toplamakta zorlansak da katlanıyoruz" dedi.

Selma Eker ise fındıklarının bu yıl çok az olduğunu ifade ederek, "Temennimiz ürünümüzü istediğimiz fiyattan satmak. Beklentimiz fındığın en az 10 liradan satılması. Bu konuda yetkililerden beklentimiz fiyatı düşürmemeleri" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA