Melih Gökçek Cumhurbaşkanlığı Anket Sonuçlarını Açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek moderatörlüğünü Sinan Burhan'ın yaptığı Anadolu Yayın Platformu'nun konuğu oldu.

Melih Gökçek Cumhurbaşkanlığı Anket Sonuçlarını Açıkladı
Gökçek, 'Anadolu soruyor' programında, aralarında Kon TV, Çay TV, Kanal Urfa, TV 1, Ahi TV, Kanal 19, Afyon Kanal 3 televizyonlarının da bulunduğu 80 televizyonun ortak yayınında; başta Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU SÜPRİZ DEĞİL

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasına şaşırmadığını ifade eden Gökçek 'Bu oyun ilk değil. Bu oyun bizim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde birebir oynandı. Mevcut olan Ankara adayı da Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin Bey de özellikle baronların adayıdır. Gerek Kılıçdaroğlu gerekse Devlet Bahçeli 15 gün öncesine kadar bir aday söyleyebiliyorlar mıydı? Söyleyemiyorlardı... Herkesle güya temas ediyorlardı. Hangi temas ettikleri yerde Ekmeleddin Bey'in adı geldi? Hiçbir yerde... Sadece bir yerde. O da sadece İstanbul'da baronların talimatıyla Ekmeleddin Bey aday oldu' dedi.

Çeşitli gazete ve kitaplardan alıntılar yapan Gökçek ' Ekmeleddin Bey'i 2009'dan bu yana hazırlamışlar. Amerika'nın işbirliği ile de bunu belli bir noktaya getirmişler. Şimdi kalkıp da bu kadar açık ve seçik şekilde mesele ortadayken bu kadar delil belge ortadayken Ekmeleddin Bey'in kendiliğinden çıkmış tesadüfen ortaya çıkmış bir insan olduğunu söylemek çok komik bir hadise.Hazırladılar emrettiler ve yaptırdılar.Kılıçdaroğlu artık sosyal demokrasiyi bırakmış. Baronlar ne derse onların emrine uymak zorunda. Kıpırdayamaz kıpırdatmazlar yerinden. Asıl benim hayret ettiğim nokta Sayın Bahçeli bu ismi nasıl kabul etti. Böyle milli bir meselenin içerisinde nasıl oldu da kalkıp Ekmeleddin Bey'i destekledi ben hala anlamış değilim. Bu durum hem CHP hem de MHP'nin içerisinde zamanla tasfiyeler getirecek. ' diye konuştu.

İNCE TIPIŞ TIPIŞ OY KULLANACAK

Baronların hem CHP hem de MHP'nin liderlerine giderek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul ettirdiklerini belirten Gökçek tabanda ne CHP'liler ne de MHP'liler bunu kabul etmediğini söyledi.. Gökçek, Muharrem İnce'nin çıkışlarını hatırlatarak '40'a yakın eski-yeni milletvekili birleşti Ekmeleddin bizim adayımız olamaz diye beyanet verdi. Eski genel başkan yardımcılarından bir tanesi çıktı yine aynı ifadeler kullandı. Bayağı isyanlar yükseldi. Kılıçdaroğlu 'Tıpış tıpış adam gibi gideceksiniz' dedi. Gitmeyenler adam olmuyor bu hesaba göre. Muharrem de tıpış tıpış gidecek bak buradan söylüyorum. Hadi gitmesinde göreyim. Bakmayın onun öyle arada bir horozlandığına bağırdığına çağırdığına felan Kılıçdaroğlu'nun hem arkasından konuşur hem de ödü kopar. Açıkca söylüyorum Muharrem tıpış tıpış gidecek oyunu kullanacak' dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ANKET SONUÇLARI

Türkiye'de ilk defa halkın seçmesiyle yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptırdığı anketi açıklayan Başkan Gökçek; Ankara'da yaptırdığı Cumhurbaşkanlığı anket sonuçklarına göre yüzde 58 Başbakan Erdoğan,yüzde 35 Ekmeleddin İhsanoğlu, yüzde 7 de Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi.