Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik Açıklaması

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan'ın sonunda gelen bayramın ortak sevinç ve heyecanın zirvesi olduğunu söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik Açıklaması

'Geliyordu, sıcaktı, günler uzundu' derken Ramazan'ın geçip gittiğini ve bayrama kavuştuklarını belirten Başkan Mustafa Çelik, "Şükürler olsun kazasız belasız huzur içinde ramazan yaşadık. Çalışmalarımıza hiç ara vermedik, programımıza göre çalışmamıza devam ettik. Vatandaşlarımızla Gar'da iftar açtık, sahada çalışan personelimize ve Devlet Hastanesi'nde hasta yakınlarına iftar verdik. Çat kapı iftarlarla vatandaşımızın sofrasına misafir olduk. 5 bin iaşe dağıttık. 175 yetim yavrumuzu bayram harçlığıyla sevindirmenin huzurunu yaşadık. Şimdi de bayrama kavuşmanın sevincini, mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bayramın çocuklar, yaşlılar ve hastalar için büyük anlamı olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Bayramda çocukların heyecanına ortak olmalı, sevgi ve şefkat göstermeli, hediyelerle sevindirmeli, dul, öksüz ve yetimlerin gönüllerini almalıyız, fakir ve yoksulları aramalı, ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Bayram; paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma demektir. Rahmet kaynağımız, evlerimizin bereketi yaşlılarımız bayramda çocuklarını, torunlarını bekliyor. Gözleri hep kapıda oluyor, gözünü kapıda bırakmamalıyız. Büyüklerimizi, yaşlılarımızı ziyaret ederek dualarını almalı, hastaları da ziyaret ederek moral vermeliyiz. Ramazan'da ve bayramda elde ettiğimiz kazanımları bayram sonrasında da değerlendirmeli, her geleni Hızır, her geceyi Kadir bilmeliyiz" diye konuştu.

Bayram sevinç ve heyecanının yanında, yüreğinde bir sızı olduğunun altını çizen Başkan Çelik, "Filistinde, Gazze'de, Suriye'de, Mısır'da, Mynmar'da, Arakan'da ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde müslüman kardeşlerimizin zulüm görmesi, el kadar yavruların şehit edilmesi bayramın üzerinde bir hüzün perdesi oluşturdu. Bu kardeşlerimizin de bayramını tebrik ediyorum, sabır diliyorum, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum" dileklerinde bulundu.

Bayramdaki çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Başkan Çelik, "Kocasinan'a Bayramda bile durmak yok. Bayram Takımı kurduk, çalışmalarımız devam edecek. İstek ve şikayeti olan vatandaşlarımız 222 70 00 numaralı telefonumuzdan ve www.kocasinan.bel.tr e-posta adresimizden bize ulaşabilir. Bayramın güzelliğini ve anlamını hayatımızın bütününe yaymak için çalışıyoruz. Hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam Alemi'nin bayramını tebrik ediyorum"diyerek konuşmasını bitirdi.
Kaynak: İHA