Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeker Açıklaması

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehirler arası yolculuk yapacak sürücülerin araç bakımlarını yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç bakımlarının tamamlanmadan şehirler arası yolculuğa çıkılmasının son derece riskli olduğunu söyledi.

İnsan hayatı ve insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirten Şeker, araç bakımlarında en çok motor ve yürür aksamlarının kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

Şehirler arası yolculuk sırasında arıza riski büyük araçlarla zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi gerektiğini vurgulayan Şeker, şöyle konuştu:
"Şehirler arası yolculuk yapacak sürücülerin araç bakımını yaptırmaları gerekiyor. Araç sürücüleri araçlarının bakımlarını tamamlamalıdır. Araç bakımlarında en çok motor aksamını, lastik rot ve bala, emniyet kemerlerini, lastik havalarını, yedek lastiklerini, silecek motoru ve lastiklerini kontrol ettirmeliler. Arıza riski olan araçlar ile şehirler arası seyahat edilmemelidir. Sürücüler ihmal sonucu hem kendisinin, hem yolcuların hem de trafikteki diğer araçları tehlikeye atabilir. İnsan hayatı ve insan sağlığı hiçbir şeyden önemli değildir."
Şeker, sürücülerin 24 saat içinde 9 saat araç kullanması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA