Kale Seramik Fabrikaları 57. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları Başladı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde kurulu bulunan Kale Grubu'nun 57. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Seramik Bayramı etkinlikleri başladı.


Kale Grubu'nun 57. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler dahilinde, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın kaymakamlık yaptığı dönemde yazdığı tek perdeden oluşan 'Adalet' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu tarafından Çan Belediyesi Düğün Salonu'nda sahnelenen oyun büyük ilgi gördü. Vali Çınar'ın başından geçen olayları 'Bir günlük adalet, yetmiş yıllık ibadetten hayırlıdır' sloganıyla kaleme aldığı tek perdelik oyunu sonunda Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay Vali Çınar ile Çanakkaleli tiyatrocu Katra'ya çiçek verdi.

Etkinliğe Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Eşi Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, Kale Grubu üst düzey yöneticileri ile birlikte Çan halkı katıldı.

Oyunun ardından Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve Yönetmen Abdülkadir Kara’ya bir buket çiçek verdi. Vali Çınar, tiyatronun tamamen gerçek olaylardan kaleme alınarak yönetmen Abdülkadir Kara tarafından sahneye konulduğunu söyledi.

Tiyatro oyununun ardından Kale Grubu’nun fabrika çalışanları ve yöre halkının çocuklarının sünnet töreni yapıldı. Sünnet töreninde 22 ve 23. Dönem Trabzon Milletvekili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevini yürüten eski Bakan Faruk Nafiz Özak, eski TBMM Genel Sekreteri ve eski Kırıkkale Milletvekili Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Vahit Erdem’in yanı sıra Kale Grubu üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. H.c İbrahim Bodur, sünnet töreninde yaptığı konuşmada, “Kuruluşumuzdan bu yana 57 yıllık süreç içerisinde geleneksel olarak sünnet ettirdiğimiz çocuklarımız büyüdüler, her biri birer meslek sahibi oldular. Dedeleri, babaları ve çocukları da burada sünnet oldular. Bu mutluluğa bu yılda 123 çocuğumuzu dahil ettik. Sünnet ettirdiğimiz çocuk sayısı 57 yılımızda 14 bin 933’e ulaştı” dedi.

Kale Seramik Folklor Ekibi'nin gösterilerini sunduğu sünnet töreninden sonra Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay sünnet olan çocuklara birer çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verdi. Buradaki törenin ardından Türkiye’nin İlk Seramik Müzesi'nin açılışını Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Kale Grubu Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur ve Kale Grubu üst düzey yöneticileri gerçekleştirdi. Müzede yerli ve yabancı seramik sanatçılarının 100 eserlerine yer verildi.

Kaynak: İHA