İstanbul Adliyesi'nde gerginlik

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda adliyeyi terk etmeye çalışan şüpheli polislerle, görevli polisler arasında arbede yaşandı.

İstanbul Adliyesi'nde gerginlik
Gözaltı süreleri saat 01.30’da dolmasına rağmen halen mahkeme işlemleri için İstanbul Adalet Sarayı’ndan tutulan 49 polis, “Bizi artık burada tutamazsınız” diyerek adliyeden çıkmak istedi. Kendilerine nezaret eden meslektaşlarının engelleme çabalarına rağmen adliyenin giriş kapısına kadar gelen polislerin karşısına burada çevik kuvvet polisleri çıktı. 49 polis burada oturma eylemine başladı. Çevik kuvvet polisleri de etraflarını sardı.

12 KİŞİYE TUTUKLAMA

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden aralarında İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanırken 5'i serbest bırakıldı. 49 kişinin ise mahkeme sorgusu devam ediyor. Yılmazer ve Demirhan'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme" suçlamalarından tutuklanmalarına karar verildi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR


Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda adliyeyi terk etmeye çalışan şüpheli polislerle, görevli polisler arasında arbede yaşandı. Adliyeden çıkmak isteyen polisler çevik kuvvet polisleriyle engellendi. Şüpheli polisler oturma eylemi başlattı.

CEMAAT KANALI HABERİ ÇARPITTI

Cemaat'in kanalı haberi Twitter'dan duyuyurken ibretlik bir çarpıtmaya imza attı. Samanyolu Haber TV, "izin" olmadığı halde adliyeden çıkmak isteyen daha sonra ise adliyenin ortasında oturma eylemi başlatan şüphelilerin etrafında oluşturulan güvenlik çemberini "Şok eden manzara, rehin alındılar" şeklinde verdi. Cemaat'in kanalı, görevli polislerin şüphelileri rehin almışlar gibi gösterdiği haberi sosyal medyada kısa sürede tepki gördü.

BU KAÇINCI YALAN


Hatırlanacağı üzere gözaltıların ilk yapıldığı günlerde Yurt Atayün de "arkadan kelepçelendiği" yüzünden operasyona tepki göstermişti. Ancak kısa süre sonra Atayün'ün kendi isteği ile tutanak tutularak arkadan kelepçelendiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca yine operasyonda gözaltına alınan İsmail Arslan da "Kur'an okuyordum, 5 cüzümü anneler tamamlasın" diyerek din sömürüsü yoluna gitmişti.