İsrail Kuşdili İle Protesto Edildi

İsrail’in, Filistin’e yönelik saldırıları bu sefer Kuşdili ile protesto edildi.

İsrail Kuşdili İle Protesto Edildi

Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuşköyü’nde yüzyıllardır yöre halkı tarafından haberleşmede kullanılan Kuşdili ile bu sefer İsrail’in, Gazze’ye düzenlediği saldırılar protesto edildi. Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği, tarafından Giresun Atatürk Meydanı’nda Kuşdili ile İsrail protesto edildi. Kuşköylüler tarafından ıslıkla, “İsrail, Gazze’den defol, Katil İsrail, İsrail Saldırıları durdur” sloganları atıldı.

İsrail’in barıştan, uyarılardan, insanlıktan anlamadığını ifade eden Kuşdili Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek, belki Kuşdilinden anlar diye böyle bir protesto düzenlediklerini söyledi.

Dernek Başkanı Köçek; “ Ülkemizde ve dünyada İsrail’e yönelik protestolar sürüyor. Fakat İsrail bir türlü bu protestolardan anlamıyor. Belki Kuşdilinden anlar diye böyle bir eylem gerçekleştirdik.Her yıl düzenlediğimiz Kuşdili festivalini de Gazze için iptal ettik” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ise Kuşdili ile İsrail’e aleyhinde sloganlar atılırken, kuşdili ile haberleşme sunumu gerçekleştirildi.

Giresun kalesine çıkan bir kişi ile Atatürk Meydanı’ndaki kişi Kuşdili ile haberleşme sağladı.
Kaynak: İHA