Güvenlik-iş Karadeniz’de

Güvenlik-İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanı Sinan Çarlı, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hızla örgütlendiklerini belirterek, “İlk temsilciliğimizi Ordu’da açtık” dedi.

Güvenlik-iş Karadeniz’de

Çarlı, yaptığı açıklamada, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası’nın (Güvenlik-İş) 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'na uygun olarak 19 sıra numaralı ve güvenlik iş kolunda faaliyet göstermek amacıyla 3 Ekim 2011 tarihinde Genel Başkanları Bolat Ankaralı önderliğinde kurulduğunu belirtti.

Güvenlik-İş Sendikası’nın 15 Ocak 2014 yılından itibaren Türk-İş Konfederasyonu'na üye olduğunu, bu zaman diliminde Ocak 2014 UNI Global Union Uluslararası Küresel Sendikası Birliği üyeliğine kabul edildiğini kaydeden Çarlı, özel güvenlik görevlisi çalışanlarının sendikaya üye olmasının anayasal bir hak olup, önünde hiçbir engel olmadığını vurguladı.

“KARADENİZ’DE ÖRGÜTLENİYORUZ”
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek özel güvenlik sektöründe ilk toplu iş sözleşmesini imzalayacaklarını belirten Çarlı, Karadeniz’de teşkilatlanmaya ağırlık verdiklerini dile getirdi. Çarlı, “Karadeniz Bölgemizde ilk olarak Ordu’da örgütlenmeye başladık. Kısa bir süre zarfında Rize, Giresun, Samsun, Tokat illerinde il temsilciliğimizi oluşturduk. Karadeniz Bölgesi'nde bir ilki yaşamak için Ordu ilinde iki devlet kurumu ile toplu sözleşme hazırlıklarına başlamamıza sayılı günler kaldı. Allah'ın izniyle toplu sözleşmemizi imzaladıktan sonra özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız toplu sözleşmenin kazanımlarını ve iş yerlerindeki çalışma koşullarının iyileştiğini göreceklerdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA