Didim Chp Kadın Kolları Sandığa Gitti

Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Kadın Kolları Olağanüstü Kongresi gerçekleşti.

Didim Chp  Kadın Kolları Sandığa Gitti
Kongrede mevcut kadın kolları Başkanı Safinaz Canbolat ile Leyla Eker Başkanlık için yarıştı. Seçimi 121 oy alan mevcut Kadın kolları Başkanı Safinaz Canbolat kazandı
Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Kadın Kolları Olağanüstü Kongresi bugün saat 14.00’da Didim Belediye Düğün Salonunda gerçekleşti. Kongreye; Didim Belediye Başkan Vekili Hatice Gençay, Didim Belediye Başkan Yardımcıları Ercan Atasoy ve Salih Bankoğlu, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Düriye Taş, CHPli Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları üyeleri ve partililer katıldı.

Divan oluşturulmasının ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kongrenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Gökmen Karataş yaptı.

Karataş, kongrenin demokrasi şöleni olacağını ifade ederek, CHP’nin yakaladığı başarı çıtasında en büyük pay sahibinin kadınlar olduğunu söyledi.

Yerel seçim sürecinde yaşanan kırgınlıkların devam etmesini istemediğini ifade eden Karataş “Yolumuza bir bütün olarak devam etmeli ve bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Artık partide bir birimize danışma görevini kültürünü oluşturmalı,uyumlu ve beraber hareket edebilmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Karataş “Rejim değiştirme isteklerine karşı bizler kenetlenmeliyiz. Sonuç ne olursa olsun bir bütün olarak düşünmeyi, bağlanmayı Didim’e göstermemiz lazım, Yerel seçimlerde elde edilen başarıyı Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerede yansıtmalıyız” dedi.

Seçilecek olan ekiple uyum içersinde çalışma niyetinde olduklarını ifade eden Karataş, Her iki adaya da başarılar diledi.

Karatş’ın ardından Kongrenin Divan Başkanlığını yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Düriye Taş, kadınların özgürlüğü ve geleceğinin CHP’den geçeceğini belirterek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek ‘Kadınsız Devrim Olmaz!’ dedi.

Ardından Adaylardan Safinaz Canbolat konuşmasını yaptı. Canbolat, “CHP kongreleri aydınlanma devrimi, emperyalizme karşı başkaldırı ve Kuvai Milliyedir” diyerek bu sorumluluk bilincinde aday olduğunu açıkladı.

CHP’nin en önemli ikinci gücünün kadınlar olduğunu ve Cumhuriyet değerlerinin ilerlemesini başlıca görev edineceklerini ifade eden Canbolat “Sosyal demokrasi bastığım zemin, Mustafa Kemal Atatürk Baktığım yön olacak!’ diyerek konuşmasını tamamladı ve rakibi Eker’e başarılar diledi.

Adaylardan Leyla Eker ise konuşmasında kadının aydınlanma, üretim ve direnişin temsilcisi olduğunu ifade ederek seçilmesi dahilinde ekibi ile birlikte yapacağı çalışmaları “Kadın kontenjanının doğru kullanılması konusunda mücadele edeceğiz. Kadınların ev ekonomisine katkıda bulunması amacıyla Belediye İşbirliği ile Elemeği pazarları kuracağız. Kadınların sosyal ve siyasal açıdan gelişmesi için eğitime yönelik konferanslar düzenleyeceğiz.Kadın istismarını önlemeye yönelik her çalışmaya taraf olacağız. KIBELE Kadın Derneği ile Kadın Sığınma Evinin kurulması için çalışacağız. Didim’de ki tüm demokratik Kitle Örgütleri ile demokrasi ve insan hakları konusunda partimiz ilkeleri doğrultusunda işbirliği yapacağız. Kimseyi ötekileştirmeden hep beraber çalışacağız. Çalışmalarımızda bölgeciliğe izin vermeyeceğiz. Özerk Kadın Kolları yönetimi üzerindeki erkek baskılarını kaldıracağız” sözleri ile aktardı.

Konuşmaların ardından 1247 üyesi olan CHP Kadın Kolları Seçimi 223 üye oy kullandı. Seçimlerde 5 oy geçersiz kabul edilirken Başkan adayı Leyla Eker 97 mevcut İlçe Başkanı Safinaz Canbolat ise 121 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Yönetim Listesi şöyle oluştu: Başkan:Safinaz Canbolat Yönetim Kurulu: Hatice Altun, Figen Çakmakgil, Hediye Hakverdi, Sultan Kaya, Kadriye Okşit, Ayten Özdamar, Seyhan Vardar, Leman Yerlikaya
Kaynak: İHA