Çanakkale’de Feribot Kuyruğu

Hafta sonu ile birleşen Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar yollara düştü.

Çanakkale’de Feribot Kuyruğu
Çanakkale-Eceabat arasında sefer yapan arabalı feribotlarda yoğunluk yaşanırken, saatsiz yapılan seferler de kuyruğu önleyemedi.
Tatil için Çanakkale güzergahını seçen vatandaşlar, feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale Boğazı'nda ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ, iskelelerde yaşanan yoğunluğu azaltabilmek için her saat başı yapılan seferleri saatsiz olarak yapmaya başladı ancak bu durum da yoğunluğu önleyemedi. Vatandaşlar, tatil bölgelerine ulaşabilmek için kilometrelerce uzayan kuyruklarda bekledi.

GESTAŞ AŞ, Çanakkale-Eceabat hattında 3, Çanakkale-Kilitbahir hattında 3, Gelibolu-Lapseki hattında birisi yedek olmak üzere 5, Geyikli-Bozcaada hattında ise 2, Kabatepe-Gökçeada hattında ise 3 feribot olmak üzere toplam 16 feribotla yoğunluğu azaltmak için çalışıyor. Çanakkale kent merkezinde de trafik polisleri, tatilcilerin geçiş güzergahında neden olacağı yoğunluğu önleyebilmek ve şehir trafiğini rahatlatmak için tedbirler aldı. Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de şehirler arası yollarda denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürüyor.
Kaynak: İHA