Beyşehir Gölü’nde Şişme Botla Avlanmaya Para Cezası

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü üzerinde şişme botla yasa dışı av yaptığı iddia edilen 3 kişiye Jandarma tarafından bin 692 liralık idari para cezası kesildi.

Beyşehir Gölü’nde Şişme Botla Avlanmaya Para Cezası

Edinilen bilgiye göre, göl üzerinde şişme botla yasa dışı amatör avcılık yapıldığı yönünde alınan bir ihbar üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Botu ekipleri, Akburun Adası açıklarında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ada yakınlarında göl üzerinde bir şişme botu fark eden jandarma ekipleri, botun yanına yaklaşıldığında amatör avcılık yapıldığını tespit etti. Jandarma timleri, Yalıhüyük ilçesinden Beyşehir’e geldiğini söyleyen ve içerisinde av malzemeleriyle göle olta atan 3 kişiye amatör avcılık yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle kişi başı 564 lira idari para cezası uyguladı. Jandarma timleri, avda kullanılan av malzemelerine el koydu.

Beyşehir Gölü kıyılarında amatör olta avcılığına sadece Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun kıyıları arasında ve Isparta’nın pereme mevkisinde belli bir alanda karadan göle olta atmak suretiyle izin veriliyor. Belirli kurallara bağlanan amatör avcılık, serbest zamanda gölün diğer kesimlerinde de yapılamıyor. Şişme botla, tekneyle, adalarda göl üzerinden suya olta atarak amatör avcılık ise yasak kapsamında yer alıyor. Tekneyle göl üzerinde avcılığı belgesi olan ve kaydı bulunan su ürünleri kooperatiflerine bağlı çalışan profesyonel avcılar yapabiliyor. Jandarma ekipleri, izin verilen alanlar dışında avlanan amatör avcılara öngörülen cezai işlemleri uyguluyor.
Kaynak: İHA