Bayram yolları felç etti

Haftasonu ile birlikte 5 günlük bayram tatilini fırsat bilen sürücüler karayollarını resmen felç etti. Başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerde otomobiller durma noktasına geldi.

Bayram yolları felç etti
Ramazan bayramı dolayısıyla tatilciler kendilerini yollara vurdu. Binlerce insan akrabalarını ziyaret etmek için Çarşamba günü bitecek bayram tatiline kadar ülkeyi baştan başa kat edecek.

İstanbul trafiğini bitiren bayram tatili yoğunluğu bugün de yurdun dört bir yanında devam ediyor. Bu sabah Çanakkale Ecabat'ta feribot kuyruğu da 12 kilometreye kadar uzandı.
Bu arada sıcak havada kuyrukta bunalıp fenalaşan vatandaşlara jandarma suyun yanı sıra şeker ve kolonya ikramında bulundu. İstanbul'dan çıkış trafiği ise hala yoğun bir şekilde devam ediyor. İstanbul'un Karadeniz'le bağlantısını sağlayan TEM Gerede gişelerde de 20 kilometrelik araç kuyrukları oluştu.

SEFER SAYISI 4'TEN 11'E ÇIKTI

Öte yandan Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan ve Yenikapı-Bandırma deniz yolunu tercih eden vatandaşlar, Balıkesir merkez ve bazı ilçelerinde trafikte yoğunluk oluşturdu. Yazlık sayısı 127 bin civarında olan Edremit Körfezi'ndeki yerleşim birimleri, Ramazan Bayramı arifesinde konuklarını ağırlamaya başladı. Bayramda otel ve pansiyonların da yüzde 100 dolulukla hizmet vermesi beklenen Ayvalık, Burhaniye, Edremit gibi körfez ilçelerine en çok İstanbul'dan tatilci gelmesi, deniz ve karayolu ulaşımında yoğunluğa yol açtı. İstanbul'dan Edremit Körfezi ve İzmir yönlerine tatilcilerin kalabalıklar halinde seyretmesi ve artan talep dolayısıyla İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Yenikapı-Bandırma sefer sayısını 4'ten 11'e çıkardı. Bu güzergahta bilet bulamayanlar ise Yalova ya da Bursa'nın Mudanya ilçesi üzerinden tatil yerlerine ulaşmayı tercih ediyor.