Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli Şehitler Parkına mescit yapılıyor.

Nazilli Belediyesinin yerel seçimler öncesinde 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi karşısında yer alan Şehitler Parkı içerinde yapımını başlattığı mescit inşaatında sona gelindi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, hasta yakınları ve çevrede yaşayan vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için Şehitler Parkı'nın içinde yapımına başlanan mescitte son çalışmaların yapıldığını belirtti.

Alıcık, yeni devlet hastanesinin faaliyete geçmesiyle bölgede hareketliliğin arttığını belirterek, "Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları dışında esnaf ve vatandaşlarımızda çoğunluk kazandı. Yapılan mescit, vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmek için duydukları ihtiyaca cevap verecek" dedi.


- Nazilli'de genç yüzücüler sertifikalarını aldılar
Özkatlar Sosyal Tesislerinde bir ay önce başlatılan yüzme kursuna katılan 7-16 yaş arası 165 kursiyere sertifika verildi.

Kurs öğreticilerinden Beden Eğitimi Öğretmeni Nihat Balkır, ilçede yüzme kurslarını 8 yıldır sürdürdüklerine dikkati çekerek, "Yılda 2 dönem açtığımız kurslarda öğrencilerimize yüzmeyi öğretiyor, hem de yetenekli öğrencilerimizi bu spora kazandırmaya çalışıyloruz. İlk etap kurslarımıza katılan 7-16 yaş arası 165 kursiyerimiz sertifikalarını aldı. Önümüzdeki günlerde ikinci etap kurslarımız başlayacak" dedi.

Kaynak: AA