Yıldız Dağı Projesinin Pist ve Yeni Günübirlik Tesis İhaleleri Yapıldı

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan Yıldız Kış Sporları Turizm Merkezi’nin Uluslararası Fis kurallarına göre pist yapımı ile yeni günübirlik tesis proje ve yapım ihaleleri gerçekleştirildi.

Yıldız Dağı Projesinin Pist ve Yeni Günübirlik Tesis İhaleleri Yapıldı

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yapılan ihaleye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Birlik Teknik İşler Müdürü Göksel Yerlikaya, Mali İşler Müdürü Ahmet Yiğit, İl Genel Meclisi ve İhale Komisyon Üyesi Aytekin Kulmaç, Hüseyin Akpolat, Birlik Encümen Üyeleri Bingöl Köyü Muhtarı Gazi Yalçın ile Sivritepe Köyü Muhtarı Ahmet Ceylan ve projeyi takip eden teknik personel katıldı.

Yıldız Dağı’na yapılacak olan pistler 2 milyon 684 bin TL’ye, M2-M3 Zirve günübirlik tesisi, M1 Üst istasyon günübirlik tesisi, M3 Alt istasyon Günübirlik Tesisi Uygulama Projesi Hazırlama ve Yapım İşi ise 3 milyon 800 bin TL’ye ihale edildi.

İhale sonrasında en düşük teklifi veren firmaya tebligat yapılacak. Firma ile sözleşme imzalanıp yer teslimi gerçekleştirilecek. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Uluslararası Fis Kurallarına Göre Pist Yapım İşi ve M2-M3 Zirve Günübirlik Tesisi, M1 Üst İstasyon Günübirlik Tesisi, M3 Alt İstasyon Günübirlik Tesisi Uygulama Projesi Hazırlama ve Yapım İşi 100 gün içerisinde gerçekleştirilecek.

İhale sonrası görüşlerini dile getiren Genel Sekreter Ayhan, Yıldız Dağı’nda yoğun bir çalışma olduğunu vurgulayarak, “Nisan ayında iki günübirlik tesisin yapım ihalesini gerçekleştirmiştik. Bu yılın sonunda bu tesislerimiz tamamlanacak. Haziran ayında da konaklama ve güvenlik tesislerinin ihalesini gerçekleştirdik. Mekanik tesislerimiz bitti ve ağustos ayı içerisinde teslim alacağız. Şimdi ise pistlerin temizlenmesi ve pist alt ve üst bölgelerine günübirlik tesis ihalesine çıktık. İnşallah bu yıl kış ayına çalışmalarımızı yetiştireceğiz. Heyecanla bu projeyi ilimizin sosyal ve kültürel hayatına kazandırmak için çalışıyoruz.” dedi.

Bayram öncesi yoğun bir iş ve ihale süreci yaşadıklarını dile getiren Ayhan, “Bir kayak merkezinde olmazsa olmaz şartlardan biriside pistlerin yapımıdır. Pistlerin ağustosun ortasında imalatına başlanacak. Ekim ayında da teslim edecekler. Bu pistler bittiği takdirde de kayak yapılması için hiçbir engelimiz kalmayacak. Pistlerimizin ihalesini 2 milyon 684 bin TL’ye yapmış bulunmaktayız. Ayrıca 5 adet günü birlik tesisimiz vardı. Bunlardan 2 adetinin ihalesini yaptık şu an inşaat çalışmaları devam ediyor. 3 adetinin ise bugün ihalesini yaptık. 3 adet günübirlik tesisin ihalesini 3 milyon 800 bin TL’ye ihale edildi. Yıldız Dağı’nda şu ana kadar yapılmayan sadece yönetim binası inşaatımız kaldı. Adet olarak saydığımız takdirde o bölgede 10’un üzerinde ihaleli iş yapmış bulunmaktayız. Bunlar; başta mekanik tesisler olmak üzere otel inşaatımız, 5 günü birlik tesisi, sağlık evi, güvenlik binası, jandarma güvenlik binası, yol inşaatı, enerji nakil hatlarıdır.” diye konuştu.

Kaynak: İHA