Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki Çalışmalar

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki pist ve yeni günübirlik tesislerin ihalesi yapıldı.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin açtığı ihale kapsamında, zirve, üst ve alt istasyon günübirlik tesisleri uygulama projesi hazırlama işi 2 milyon 684 bin liraya, yapımıysa 3 milyon 800 bin liraya verildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, en düşük teklifi veren firmaya tebligat yapılacağını, sözleşme imzalanıp yer tesliminin gerçekleştirilmesinin ardından işin 100 gün içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Nisan ayında iki günübirlik tesisin yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini anımsatan Ayhan, bunların yıl sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Geçen aysa konaklama ve güvenlik tesislerinin ihalesinin yapıldığını hatırlatan Ayhan, "Mekanik tesislerimiz bitti ve ağustos ayı içerisinde teslim alacağız. Şimdiyse pistlerin temizlenmesi ve pist alt ve üst bölgelerine günübirlik tesis ihalesine çıktık. İnşallah çalışmalarımızı kışa yetiştireceğiz. Bu projeyi heyecanla ilimizin sosyal ve kültürel hayatına kazandırmak için çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bayram öncesi yoğun bir iş ve ihale süreci yaşadıklarını bildiren Ayhan, şunları kaydetti:

"Bir kayak merkezinde olmazsa olmazlardan birisi de pistlerin yapımıdır. Pistlerin ağustosun ortasında imalatına başlanacak. Ekim ayında da teslim edecekler. Bu pistler bittiği takdirde de kayak yapılması için hiçbir engelimiz kalmayacak. Yıldız Dağı'nda yapılmayan sadece yönetim binası inşaatımız kaldı. O bölgede 10'un üzerinde ihaleli iş yapmış bulunmaktayız. Başta mekanik tesisler olmak üzere otel inşaatımız, 5 günü birlik tesis, sağlık evi, güvenlik binası, jandarma güvenlik binası, yol inşaatı, enerji nakil hatlarıdır."

Dağın işletme sistemiyle ilgili bir takım çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Ayhan, "İşletme sistemini hazırlıyoruz. Ağustos-eylül ayı içerisinde oradaki teknik ekibi belirleyerek eğitimine başlayacağız. İnşallah kışın güzel bir sezon geçireceğiz. Arkadaşlarımız, ramazan ve tatil günlerinde mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştı. İhalelerin ve işlerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA