Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'ne Doğru

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'ne 4 gün süresince Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden 2 bini aşkın motosiklet tutkununun katılacağını bildirdi.

Manavgat'ta gerçekleştirilecek festival ile Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Sözen, Manavgat'ın, Antalya'nın en önemli ilçelerinden olduğunu ve yılda 4 milyon turisti misafir ettiğini belirtti.

İlçenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Sözen, belediyelerin tek görevlerinin alt yapı ve yol gibi fiziksel yatırımlar değil, sosyal etkinlerin de sorumlulukları altında olduğu bilinciyle hizmet sunduğunu ifade etti.

Festivallerin de bu sosyal etkinlikler arasında yer aldığına dikkati çeken Sözen, bu yıl 5. kez gerçekleştirecekleri Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'nin 30 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.

Sözen, "Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'ne 4 gün süresince Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden 2 bini aşkın motosiklet tutkunu katılacak. Ben de aralıksız 30 yıldır motosiklet kullanıyorum. Herkes tavsiye ettiğim bir kültürdür" dedi.

Manavgat Irmağı ile deniz arasında bulunan çamlık bölgeyi festival alanı olarak belirlediklerini kaydeden Sözen, festival kapsamında gelecek misafirlerin bu alanda kamp yapabileceklerini söyledi.

Festival kapsamında güvenli sürüş seminerleri, test sürüşleri ile konser gibi pek çok etkinliğin yapılacağını belirten Sözen, konserlerde Kurtalan Ekspres, Doğukan Manço ve Sibel Tüzün gibi tanınmış isimlerin sahne alacağını ifade etti.

Sözen, Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat Turizm ve Gençlik Festivali'nin ise 19. kez düzenleneceğini belirterek, "Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar itibariyle her zamandan fazla ihtiyaç hissettiğimiz hoşgörüyü ifade etmesi anlamında çok önemli. 29, 30 ve 31 Ağustos'ta gerçekleşecek. Festival kapsamında insanlarımızı bir nebze günlük sıkıntılarından uzaklaştırabilmek adına çok kıymetli sanatçılarımızı davet ettik" diye konuştu.

Festival kapsamında Sertab Erener, Işın Karaca, Gökhan Tepe, Yaşar, Ümit Sayın ve Sıla gibi tanınmış isimlerin konser vereceğini dile getiren Sözen, çocuklar için animasyon gösterilerinin yanı sıra festivalde söyleşilere de yer verdiklerini anlattı.
Yerel yönetimler için festivalleri taşımanın kolay olmadığına dikkati çeken Sözen, bir gazetecinin, festivallere Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkı sağlayıp sağlamadığını sorması üzerine, "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden festivallerimizle ilgili bir katkı olmadı ama inanıyorum ki katkı talep etsek destek olacaklarını biliyoruz. Eksiklerimiz olduğu halde destek isteriz ama Manavgat Belediyesi festivallerini taşıyabilecek deneyimde ve güçte bir belediye" dedi.

Kaynak: AA