Üç askerin şehit olduğu saldırıyı PKK üstlendi

Üç askerin şehit olduğu saldırıyı üstlenen PKK'dan şok açıklama: Ceylanpınar’da bir birliğin pusuya düşürüldüğünü açıklayan PKK, ateşkes koşullarının ihlal edildiğini ileri sürdü.

Üç askerin şehit olduğu saldırıyı PKK üstlendi
Ceylanpınar’da bir birliğin pusuya düşürüldüğünü açıklayan PKK, ateşkes koşullarının ihlal edildiğini ileri sürdü. Çatışmanın sınırı geçerken değil sınıra yakın bir noktada yaşandığı ifade edilen açıklamada, 2 örgüt mensubunun çatışma sonrası gruptan koptuğu belirtildi.

Ceylanpınar’da üç askerin şehit edilmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı 6 PYD’linin öldürüldüğünü açıklamıştı. ANF’de yayınlanan KCK açıklamasında güvenlik güçleri ile çatışan grubun PYD’li değil PKK’lı olduğu belirtildi. Açıklamada, 21 Temmuz akşamı PKK’nın bir birliğinin Ceylanpınar alanında hareket halindeyken pusuya düşürüldüğü ileri sürüldü. Açıklamada, “Mardin Eyalet Komutanlığımız tarafından bir çalışma için görevlendirilen gerilla birimimiz 21 Temmuz günü akşam saatlerinde Ceylanpınar (Serêkaniyê) alanında hareket halindeyken Türk güvenlik kuvvetlerinin pususuna düşmüştür. Çıkan bu çatışmalarda 2 gerillamız gruptan kopmuş, diğer arkadaşlarımız ise sağlam bir biçimde üslerine ulaşmışlardır” denildi.

‘Ateşkes bozuldu’


Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyü çevresinde operasyon yapan bir askeri birliğin PKK’lı grupla çatışmaya girdiği, sonrasında ise bölgenin bombalandığı kaydedilen açıklamada, “Aynı tarihte hem Ceylanpınar’da hem de Oramar’da bu olayların yaşanması tesadüfi değildir. Türk ordusunun ateşkesi bozacak şekilde bilinçli bir pusu ve darbeleme faaliyeti içerisinde olduğu açıktır” ifadelerine yer verildi.