Trabzon'da Kruvaziyer Turizmi

Bin 943 turisti taşıyan "Riviera" adlı dev gemi, Trabzon Limanı'na demirledi.

Dünyanın ultra lüks transatlantiklerinden biri olan "Riviera" adlı dev gemide tenis kortu, golf sahası, helikopter pisti, açık ve kapalı yüzme havuzlar ve birbirinden lüks daireler ile odalar yer alıyor. Marhall Island bayraklı turist gemisinde bin 166'sı yolcu, 777'si mürettebat olmak üzere bin 943 kişi bulunuyor.
Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, yaptığı açıklamada, geminin sezonun en büyük gemisi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 240 metre boyundaki dev geminin Trabzon Liman rıhtımını boydan boya kapladığını belirten Ermiş, "Gemi yolcuları, kendilerini karşılayan 12 otobüs, çok sayıda midibüs ve taksi ile şehir turuna çıktı. Yolcularımız en çok Sümela Manastırı'na ilgi gösterdi. Bunun dışında bir çoğu da şehir turu yaparak alış veriş gerçekleştirdi" dedi.

Ermiş, gemide 39 ülkeden turist bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Gemide 11 de Türk bulunuyor. Turistlerin çoğunluğu ABD, İngiliz, Avustralya, Almanya, Kanada, Belçika ve Malezya'dan. 2014 yılı sezonu içerisinde Trabzon Limanı'na 39 kurvaziyer gemi bekleniyor. Bugüne kadar 11 gemi geldi ve 28 gemi daha bekliyoruz. Bu güne kadar kentimize 3 bin 500 civarında turist ve 2 bin 500 mürettebat olmak üzere yaklaşık 6 bin kişi kurvaziyer aracılığı ile geldi. "
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise Doğu Karadeniz turuna çıkan ultra lüks geminin Batum'dan Trabzon'a, buradan da akşam saatlerinde Sinop Limanı'na hareket edeceğini söyledi.

Doğu Karadeniz'de kurvaziyer turizminin ciddi bir ivme kazandığına dikkati çekerek, "Kasım ayında Trabzon'da uluslararası kurumların işbirliğinde kurvaziyer günleri düzenlenecek. Özellikle bu tanıtım günleri etkinliğinin ardından bölgeye daha çok gemi ve yolcu gelecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA