Tarım İl Müdürü Söğüt, Beyazaltın Köyündeki Tesisleri İnceledi

Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Tepebaşı ilçesine bağlı Beyazaltın mahallesinde bulunan çeşitli tarım tesislerinde incelemelerde bulundu.

Tarım İl Müdürü Söğüt, Beyazaltın Köyündeki Tesisleri İnceledi

Kızılay Eskişehir Şubesi ve Beyazaltın Sulama Birliği Başkanı Yüksel Girgin ile birlikte köyde yeni yapılan besi tavuk kümeslerini yerinde inceleyen Söğüt, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu toplulaştırma ve kapalı sistem sulama sistemlerini de gezerek bilgi aldı. Sulama Kooperatifi üyeleri ile bir süre sohbet eden İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, üyelerin sorunlarını cevaplandırdı. Konuşmasında, kuraklığın hüküm sürdüğü bu yıllarda suya kavuşmuş arazinin öneminin çok yüksek olduğunu belirten Söğüt, “Tarım alanında yapılacak yatırımlar, küresel barışa da yapılacak bir yatırımdır. Gelişmekte olan ülkelerdeki küçük çiftçilerin üretim sürecine entegre edilmeleri çok önemlidir” dedi.

İnceleme gezisinde güneş enerjisi ile çalışan sulama sistemi de ziyaret edildi. Enerji kıtlığının yaşandığı ülkemizde güneş enerjisinden daha fazla yararlanılması gerektiğini de dile getirildi.

Kaynak: İHA