Sivas Sydv'nin Ramazan Ayı Faaliyetleri

Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) ramazan ayında bin 710 aileye 322 bin 250 lira nakdi yardım yaptığı bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Ramazan ayında, ilimizde Valiliğimizin koordinasyonunda SYDV toplumsal yardımlaşma ve dayanışma ruhu içerisinde birçok hayır faaliyetleri, sosyal sorumluluk proje ve hizmetleri gerçekleştirmiş, toplumuzun bütün kesimlerini aynı sofrada buluşturmaya yönelik iftar programları düzenlemiş, hayırda bulunmak isteyenler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görmeye çalışmıştır" denildi.
Bu kapsamda kentteki hayırsever iş adamlarının maddi destekleriyle, vakfın Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sivas Müftülüğünün organizasyonuyla 7 iftar programı düzenlediği belirtilen açıklamada, programlara ihtiyaç sahibi ailelerin, engelli vatandaşların ve ailelerinin, kentte geçici süreyle ikamet eden sığınmacıların, huzurevinde kalan yaşlıların, sevgi evleri ve çocuk evlerinde kalan çocukların katıldığı kaydedildi.
Hayırsever iş adamlarının bağışladığı 42 bin 500 lira tutarındaki alışveriş çekinin vakfa kayıtlı 425 aileye ulaştırıldığı belirtilen açıklamada, yine hayırsever iş adamları tarafından bağışlanan 150 gıda paketinin de ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımının devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İhtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere hayırsever bir iş tarafından bağışlanan 5 bin parça giyim eşyasının da dağıtımı devam etmektedir. Sivas SYDV tarafından her yıl gerçekleştirilen ramazan ayı nakdi yardımları kapsamında bin 710 ihtiyaç sahibi aileye 322 bin 250 lira tutarında nakdi yardım yapılmasına karar verilmiş olup, ilgili tutarlar hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmıştır."
Kaynak: AA