Selçuklu’da Kardeşlik İftarı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya’da yaşayan Suriyeliler için kardeşlik iftarı verildi.


Selçuklu Belediyesi’nce Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar yüzünden ülkelerini terk eden ve Konya’ya yerleşen Suriyeliler için iftar programı düzenlendi.

Şeker Mahallesi Şehit Topel Polis Karakolu yanındaki alanda düzenlenen iftara, Suriyeli aileler yoğun ilgi gösterdi. Birlik ve beraberliğe vurgu yapılan iftarda, Suriye’de yaşanan iç karışıklıkların son bulması temennisinde bulunuldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın ardından, Suriyeliler adına konuşma yapan Elbir Yardımlaşma Dernek Başkanı İbrahim Elibrahim, Selçuklu Belediyesi’ne iftar organizasyonu için teşekkür etti.

“Suriyeliler olarak başta Türk hükümetine bizleri ağırladıkları için teşekkür ediyorum” diyen Elbir Yardımlaşma Dernek Başkanı İbrahim Elibrahim, “Bizleri bugün ağırlayan Selçuklu Belediyesi’ne bu güzel organizasyon için teşekkür ediyoruz. Biz bir toplumuz ve aynı dinin mensuplarıyız. Bu beraberliğin, bu güzelliğin daim olmasını diliyorum. İşte özlenen manzara bu. Biz kavga istemiyoruz, kargaşa istemiyoruz. 1400 yıldır bizler kardeşiz ve bu kardeşlik inşallah ilelebet devam edecek. Allahın izni ile kimse bu kardeşliğimize zarar veremeyecek” dedi.

Kaynak: İHA