Sanayide Kadın İstihdamını Artırmak İçin İlk Kreş Açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Başta çocuk ve bakım sorumluluğu olmak üzere kreş yetersizliği kadınların çalışma hayatına girmesine engel oluyor" dedi.

İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kreşlerin kurulması amacıyla başlattığı "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesi kapsamında Adıyaman OSB'de yapılan kreş ve gündüz bakımevinin açılışında, kalkınmanın yolunun kadınların ekonomiye katkısı ve sosyal olarak güçlenmesinden geçtiğini söyledi.

Gelişmiş ülkelerindeki kadınların ekonomik ve sosyal açıdan etkin olduğunu belirten İslam, kadınların iş gücü piyasasında yer alması ve bireysel olarak güçlenmesinde son derece önemli olduğuna işaret etti.
Kadının toplumsal koşulunun güçlendirilmesinin tüm kesimin yararına olduğunu aktaran İslam, şunları kaydetti:
"Toplumsal yaşamda etkili olan kadın gelecek nesillerin güçlü bireylerini yetiştirecektir. Ülkemizde özellikle 2000'den itibaren yasalarımızda çok önemli değişiklikler yaptık. Buna rağmen kadınlarımız çalışma hayatında arzu ettiğimiz düzeyde değil. Başta çocuk ve bakım sorumluluğu olmak üzere kreş yetersizliği kadınların çalışma hayatına girmesine engel oluyor. Bu sorunun giderilmesi kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları çok sayıda faaliyet yürütüyor. Yine de kadın istihdamında geçmiş yıllara göre çok iyi durumdayız."
İslam, kadın istihdamını artırmak için projeler geliştirdiklerini anımsattı.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise iktidarları döneminde eğitime büyük yatırım yapıldığını vurguladı.
Vali Mahmut Demirtaş da hükümetin kadın istihdamı artırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu dile getirdi.
Tekstil işçisi Hayriye Öğüt ise 2 çocuğunu kreşe gönderdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Açılışın ardından kreş ve bakımevini gezen İslam, bir tekstil fabrikasını ziyaret etti.

Kaynak: AA