Maden-iş Ege Bölge Şubesi Yönetimi Değişti

Soma'daki madenlerde örgütlü Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi'nin yönetimi, mahkeme kararıyla değişti.

Başkan koltuğuna oturan Recep Satır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi'nin 10 Mayıs'taki genel kurulunda seçilen yönetim kurulu üyeleri Yasin Karatay, Kıyas Çalı, Zekeriya Aydın ve kendisinin sendika yönetim kurulunun 26 Mayıs tarihli kararı ile görevden alındığını anımsattı.
Bunun üzerine yönetim kurulu yedek üyelerinin göreve çağrıldığını ve yedek üyelerden Ali Gökmen, Cengiz Şahan, Erdoğan İznik ve Suat Hamarat'ın 31 Mayıs'ta istifa ederek görevlerinden ayrıldıklarını dile getiren Satır, görevden alınan yöneticilerin, sendika yönetim kurulunun kararının iptali için Ankara 15. İş Mahkemesi'ne dava açtığını ifade etti.

Mahkemenin 11 Temmuz'da, davacıların şube yöneticiliği görevden alınması ve yerlerine şube yönetim kurulu yedek üyelerinin göreve çağrılmalarına ilişkin kararın tedbiren durdurulması yönünde karar verdiğini belirten Satır, "Bilirkişi incelemesi aşamasındaki bu davamız da devam etmekte olup duruşması ekim ayındadır. Davacılar, Yasin Karatay, Kıyas Çalı, Zekeriya Aydın ve Recep Satır, 10 Mayıs tarihli Şube Olağan Genel Kurulunda seçildikleri ve hukuken var olan şube yöneticiliği görevine 24 Temmuz tarihinde fiilen de geri dönmüşlerdir" dedi.

Kaynak: AA