Kılıçdaroğlu’ndan Paralel Yapı Soruşturması Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen polislerden 8’i tutuklanmasına ilişkin, “Bu operasyonun rüşvet ve yolsuzlukları ortaya çıkaran polislere yönelik bir intikam operasyonu olduğunu biliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Paralel Yapı Soruşturması Açıklaması

Amasya’nın Merzifon ve Gümüşhacıköy ilçelerinde halkla buluşup fabrikalarına gezen Kemal Kılıçdaroğlu, paralel yapı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmayla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Bazı yargıçların özellikle belli mahkemelere getirildiğini de çok iyi biliyorum. Rıza Zarraf’ı serbest bırakan hakim eğer bugün belli bir yerde pozisyonunu koruyor ve belli kişilerin tutuklanmasına karar veriyorsa o hakimin kendi vicdanıyla o kararı verdiğine ben inanmıyorum. Yargıç önce kendi vicdanıyla karar verecek. Kendi vicdanıyla karar verecek ve siyasi otoritenin talimatlarını dinlemeyecek. Savcılığı, savcılık rolünü Erdoğan’ın üstlendiğini biliyoruz. Ergenekon ve Balyoz’da da savcılık rolünü üstlenmişti. O nedenle davaların siyasal bir süreç içine sokulması bizi rahatsız ediyor. Bu ülkede Erdoğan ‘Ben yolsuzluk yapmadım’ diyorsa yargıya gidip aklanmak zorundadır. Aklanmaktan vazgeçip ya da korkup ya da aklanma sürecini aklatıp baskı kurup yolsuzlukları ortaya çıkaranların üzerine gidiyorsa bu sağlıklı bir demokrasinin olmadığını bize gösterir” diye konuştu.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol’u ziyaret edip çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin saygınlığı, itibarı batıda da, doğuda da artsın istiyorsak, yabancı devlet başkanlarıyla bir araya geldiği zaman gerektiğinde onların diliyle konuşup espriler yapabilecek nitelikte bir insanın cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasını istiyorsak o zaman tercihiniz nedir? Ahlaktan yana tercihiniz nedir? Dürüstlükten yana tercihiniz nedir? Kul hakkı yemekten yana tercihiniz nedir? Saygınlıktan yana tercihiniz nedir? Tercihinizin adresi Ekmeleddin İhsanoğlu’dur” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun incelemelerine CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal ve CHP İl Başkanı Hüseyin Duran da katıldı.

Kaynak: İHA