Kastamonu'da Çöple Dolu Tarihi Ev Boşaltılıyor

Kastamonu'da ev sahibinin şikayeti üzerine yaşlı kadının kiraladığı iki katlı tarihi evdeki çöplerin tahliyesi için çalışma başlatıldı.

Beyçelebi Mahallesi sakinleri, Atatürk Caddesi'nde bulunan iki katlı tarihi evi 4 yıl önce kiralayan 60 yaşındaki Bahar Ortakuz'u, Ankara'da yaşayan ev sahibi Müge Sirkecioğlu'na şikayet etti. Binadan kötü koku geldiği şikayeti üzerine eve giden Sirkecioğlu, binanın çöple dolu olduğunu görünce durumu zabıtaya bildirdi.
İhbar üzerine eve gelen zabıta ekipleri, çöplerin boşaltılması için çalışma başlattı.
Sirkecioğlu, AA muhabirine, komşularının şikayeti üzerine bir yıl önce başkentten Kastamonu'ya geldiğini ve kiracısıyla görüştüğünü söyledi.

Kiracısının evi tahliye edeceği sözünü verdiğini anlatan Sirkecioğlu, kötü kokuyla ilgili şikayetleri zabıtaya aktardığını ama denetime giden ekiplerin yaşlı kadını evde bulamadıklarını söylediklerini kaydetti.

Evin restorasyonu için birkaç ay önce Anıtlar Kuruluna başvurduğunu belirten Sirkecioğlu, Ortakuz'un ölçü ve çizim için eve gelen mimarları da eve almadığını öne sürdü.
"Mimarlar, son gelişlerinde sadece 'fotoğraf çekeceğiz' demiş, fotoğraflar çekildi" diyen Sirkecioğlu, şöyle konuştu:
"Dün aldığım bilgiye göre, Anıtlar Kurulundan onaydan döndü. Her yer çöp olduğu için gerekli fotoğraflar çekilemedi. Dolap arkaları, mutfak içi, arkada bulunan fırın, çeşitli detaylı bölgeler, yeterince fotoğraflanamadığı için belge eksikliğinden ret cevabı geldi. Dün gece otobüse binip Ankara'dan Kastamonu'ya geldim. Sabah yakaladım, beni de zor içeri aldı ama ısrarla içeri girdim ve evin berbat olduğunu gördüm. 'Bana verdiğin sözü tutmadın' dedim. Zabıta ekiplerini aradım, kamyonlar geldi. Şu anda temizlik yapılıyor.
Sağlık problemleri varmış, acil şifalar diliyorum. Yapabileceğim çok fazla şey yok."
Kaynak: AA