İsrail Vahşeti Ahlat’ta Kınandı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Ahlatlı Genç Girişimciler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (AHGİYAD) organizasyonuyla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu zulmü protesto etti.

İsrail Vahşeti Ahlat’ta Kınandı

İlçede bulunan Ulu Camii önünde Cuma namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, İsrail tarafından Filistin’de yapılan vahşete tepki gösterilirken, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel tarafından ise Filistin ve Gazze’deki Müslümanlar için dua edildi. Yapılan duanın ardında kısa bir açıklama yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, “İslam aleminin hususiyetle bir taraftan böyle Ramazan ve bayram gibi müjdeli hali varken, diğer taraftan Gazze’de yaşayan Müslümanların yaşadığı zulümden dolayı oldukça üzgünüz. Biz İsrail’in bu vahşi, insanlık dışı zulmüne karşı tepkiliyiz. Ahlat Belediyesi olarak da bu yıl 25’incisini yapmak üzere hazırladığımız Uluslar arası Avrasya-Ahlat Kültür Şenlikleri’nin tüm eğlence programlarını iptal ediyoruz. Oradaki kardeşlerimizin yası ile alakalı da bir taraftan dua ve niyaz içerisinde olurken, diğer taraftan da tepkimizi olması gereken biçimde gösteriyoruz” dedi.

AHGİYAD Başkanı Yavuz Yazıcı ise, İsrail’in yapmış olduğu zulmü kınadıklarını ifade ederek, “Katil İsrail mazlum Gazze halkı üzerine bombalar yağdırmaya, çoluk çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden Müslümanları şehit etmeye devam etmektedir. Tüm dünyanın gözünü kör ettiği, kınamaktan çekindiği bu katliama sadece Müslümanlar ses çıkarmaktadır. Onu da en etkili silahımız olan dua kapısını çalarak Allah’tan yardım dileyerek yapıyoruz. İnşallah dualarımız birleşe birleşe zalimler üzerine bir tufan kasırgası olarak esecektir. İnşallah Allah mazlumları muzaffer edecektir. İnşallah Gazze’de akan kan gölünde zalim İsrail boğulacaktır. İnşallah Gazzeli annelerin yürekleri dağlayan gözyaşları katil İsrail’i kahrı perişan edecektir” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından tepkilerini dile getiren vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA