İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası İskele caddesindeki Hz. Ömer camisinin avlusunda toplanarak tekbir getiren inisiyatif üyeleri ve vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.
İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından inisiyatif adına açıklama yapan Levent Dalgın, ırkçı ve terörist İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ettiğini bildirdi.
Dünya Kudüs Günü'nde, insanlıktan nasibini almayan siyonistlerce haftalardır devam eden kara harekatında 800'ü aşkın insanın şehit edildiğini, 500 insanın yaralandığını belirten Dalgın, şöyle dedi:
"Ortadoğu'daki fitnenin ve çatışmaların asıl nedeni İsrail'dir. Eğer İsrail olmasaydı savaşlar, ayrılıklar ve işgaller olmayacaktı. İsrail ve Amerika bu hakikati gizleyebilmek için Filistin davasını unutturmak ve etkisizleştirmek istiyor. Dünya Müslümanlarının en büyük görevi, Filistin'i siyonist İsrail'in işgalinden kurtarmaktır. Şer ve fitnenin kökü İsrail ortadan kaldırılmalıdır. Kudüs özgürleşmeden İsrail özgürleşmez."
Müslümanların birlik ve dayanışmasının sağlanması gerektiğini, bu çağrılarının batılı güçlerin çıkarlarını bozmak için olduğunu aktaran Dalgın, Amerika ve İsrail'in komploları karşısında uyanık olunması gerektiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından dua okundu.
Kaynak: AA