Hatay'dan Kısa Kısa

Payas ilçesinde selden zarar gören vatandaşlara yardım yapılacağı bildirildi.

Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, ilçede meydana gelen sel sonrası, İl Acil Afet Durum Müdürlüğü ekiplerince gerekli incelemenin yapıldığını ve hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

İlçedeki bazı yol ve kanallarda oluşan hasarların giderilmesi için çalışmalara başlandığını belirten Demiröz, "Sel sonrası yapılan incelemelerde Sincan, Karbeyaz, Çağlalık ve Kozludere mahallelerinde toplam 8 ev, 1 araçta hasar tespit edildi. Bu vatandaşlarımıza da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, hasar derecesine göre yardım yapılacak" dedi.


-Kaymakam Soytürk'ten bayram mesajı
Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, bayramların dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı günler olduğunu belirtti.

Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:
"Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler, bayram günleridir. Bu bayram insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür. Bundan dolayı bayram, anlam ve önemine uygun olarak kutlanmalı, başta yakınlarımız olmak üzere, özellikle kimsesizler, yaşlılar, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız ziyaret edilerek gönülleri alınmalı, yalnızlıkları hissettirilmelidir"

-Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Aday, görevine başladı
Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Temel Aday görevine başladı.

İlçe Jandarma Komutanı Kubilay Ayvaz'ın tayininin çıkmasının ardından boşalan Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı görevine Temel Aday atandı.
Kırıkhan'a Van'dan gelen Aday, mesleği gereği memleketin birçok yerinde görev yaptığını, Kırıkhan'da da görev yapmaktan mutluluk duyacağını kaydetti.

Kaynak: AA