Hamamönü’nde Bir Ramazan Böyle Geçti

Her gün binlerce Ankaralıyı ağırlayan Hamamönü’nde bir Ramazan ayı daha geride kaldı.

Hamamönü’nde Bir Ramazan Böyle Geçti
11 ayın sultanı, Hamamönü’nden de bereketiyle ayrıldı.

İLAHİLER EKSİK OLMADI
Ramazan ayı, Hamamönü’nde her zaman olduğu gibi yine dopdolu geçti. Hamamönü’nde kimi zaman büyüleyici bir ney sesi yükseldi, kimi zaman da en güzel ilahiler dile geldi. Vatandaşlar, keyifli sohbetlerin kapısını Hamamönü’nde araladı. Unutulmaz Ramazan akşamlarına ev sahipliği yapan Hamamönü, iftar için belirlenen yerlerin başında geldi. Hamamönü Kültür Sanat Evi’nde okunan Kur’an-ı Kerim ile gönüllere huzur dolarken hep bir ağızdan dua edildi. Bölgede bulunan camiler de en kalabalık dönemini yaşadı.

ANKARA’NIN GÖZ BEBEĞİ
Ankara’nın dört bir tarafından gelen vatandaşlar, bölgeye akın etti. Hamamönü’nü tercih edenler, burada hem günün yorgunluğunu attı hem de huzurlu saatler geçirdi. Ankaralıların buluşma noktası haline gelen Hamamönü, tasavvuf müziğinin tek adresi olarak dikkat çekti. Hamamönü’nde Ramazan etkinlikleri kapsamında söylenen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’ne ait makamlar kulakların pasını sildi. Ankaralılar, sema gösterisiyle eşsiz Ramazan akşamlarına tanıklık etti.

HERKESİN YÜZÜNDE GÜLÜMSEME
Hamamönü, Altındağ Belediyesi tarafından kurulan ve alışveriş merkezlerini aratmayan stantlarıyla da ilgi odağı oldu. Hediyelik eşya, takı, oyuncak, antika müzik aletleri, üzerine yazı yazılan bardaklar ve daha birçok ürünün yer aldığı stantlarda turistler de göze çarptı. Eski dostlar Hamamönü’nde bir araya gelip hasret giderirken çocukların yüzünden gülücükler eksik olmadı. Hamamönü’nden yükselen dilek balonları gecenin karanlığına bambaşka bir güzellik kattı.Ortaya koydukları performansla büyük beğeni toplayan Karagöz ve Hacivat ise çocukların neşe kaynağı oldu.

BAŞKAN TİRYAKİ’DEN BAYRAM MESAJI
“Bu yıl Ramazan ayında Ankaralılar bizi yine yalnız bırakmadı. Buluşma adresi Hamamönü oldu. Sokaklar doldu taştı” diyerek gösterilen yoğun ilgiden memnuniyetini dile getiren Başkan Veysel Tiryaki, tüm İslam aleminin bayramını kutladı:
“Kelime anlamı neşe ve sevinç günü olan bayramlar, barış, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma günleridir. İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesiledir bayramlar. Aynı zamanda bir fırsattır bayramlar. Yardımlaşma ve dayanışma ruhunu göstermek, kardeşlik duygularını yaşatmak için bir fırsattır. İslam coğrafyasında dökülen kan ve gözyaşının durması için de bir fırsat olmalıdır bu bayram. Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar, birlik ve beraberlik temennisi ile hayırlara vesile olmasını dilerim.”
Kaynak: İHA