Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın miting yapacağı İstasyon Meydanı'ndaki hazırlıkları izledi.

Eker, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten ve Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile geldiği meydanda, düzenlemelerle ilgili bilgi aldı.
Eker, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın şimdiden Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya hazır olduğunu belirterek, Diyarbakırlıların Başbakanı beklediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır için önem taşıdığına dikkati çeken Eker, şöyle konuştu:
"Sayın Başbakanımızın çözüm süreci konusundaki inisiyatifini Diyarbakır biliyor. Vatandaşlarımız çözüm sürecinin Başbakanımızın liderliğinde geliştiğini de biliyor. Sayın Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçildiği andan itibaren çözüm sürecinin takipçisi olarak, süreci kalıcı bir barışla nihayetlendireceğine inanıyoruz. Sayın Başbakanımızı yarın Diyarbakır'da en güzel şekilde hep birlikte karşılayacağız. Diyarbakır bunun heyecan ve coşkusunu şimdiden yaşıyor."
Eker, daha sonra Lice ilçesinde devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen olayda yaralananları, tedavi gördükleri Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde ziyaret etti.
Yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunan Eker, durumlarıyla ilgili hastane yönetiminden bilgi aldı.
Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.
Kaynak: AA