Demirtaş Açıklaması

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Bizler bir Alevi, bir Sünni, bir Süryani, bir Yahudi inancı kimliği ya da inançsız, herhangi bir emekçi ile yoksulla bir arada bu mücadeleyi yürütemeyeceksek koltuğu kazansak da kaybetmiş sayılırız.

Demirtaş Açıklaması
Bizim amacımız bütün bu farklılıkları buluşturmak olmalı” dedi.


Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda forum aktivistleriyle bir araya geldi. Etkinlik alanında toplanan kalabalık, burada verilen konserle Demirtaş’ın gelişini bekledi. Büyük bir coşkuyla karşılanan Demirtaş daha sonra kalabalığa hitap etti. Demirtaş, “Bu akşam burada sadece cumhurbaşkanlığı seçimi için değil, gelecek özgür günler adına, yeni bir yaşam, yeni bir özgür yaşam tercihinde bulunmak adına; her renkten, her kimlikten, her cinsiyetten, her sınıftan insan, ama ezilen, ama öteki kimliği ile ama Türkiye’nin gerçek halk kimliği ile yüreği kalbi Yoğurtçu Parkı’nda atan her birinize teşekkür ederim” diyerek sözlerine başladı.

Sözlerini cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek sürdüren Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de biz böyle değerlendirdik. Çünkü önümüzdeki en ciddi en büyük sorun Türkiye’nin temel sorunlarını tartışabilecek siyasi zeminimiz yok. Toplum kendi içerisinde o kadar çok kamplaşmış o kadar kutuplaşmış ve bu kamplaşma gerilim o kadar yüksekti ki esas sorunlarımızı konuşmaya fırsat dahi bulamıyoruz. Seçimler bize zorla dayatılan bu gerilimi azaltmak için bir fırsat olabilir mi diye düşündük. Çünkü şu anda Türkiye’nin bütün ezilen kimlikleri, bütün ezilenleri adına söyleyeceğimiz her sözün ilgilisi tarafından duyulmasını istiyoruz, derdimiz budur. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa daha önce denenmiş ve başarılamamış, Türkiye’de bütün ezilenlerin birliğine doğru gidecek bir fırsatı bu defa yaratabilir miyiz diye düşündük. Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim süreci bizim açımızdan en çok önemsediğimiz boyutuyla budur” dedi.

Demirtaş, şunları kaydetti: “Evet ben Kürt halkının, Kürt siyasal mücadelesinin, Kürt özgürlük mücadelesinin içinden çıktım. Halen bu mücadeleyi sürdürüyorum. Kürt kökenli de değilim, Kürt'üm ve bu kimliği ile bu mücadeleye destek veriyorum. Bu duruşumuzla biriktirdiğimiz mücadele deneyimi ile arkamızda duran milyonluk halk gerçeği ile direnmeyi daha doğuştan itibaren bir yaşam felsefesi haline getirmiş bir siyasi anlayışıyla birlikte şimdi Türkiye’nin bütün ezilmiş kimlikleri ile bu mücadeleyi ortaklaştırmak istiyoruz.”
Demirtaş, “Çağrımız da aslında budur. Bizler ezilen bir Ermeni işçi ile ezilen bir Türk, Türkmen, Azeri işçi bir Kürt işçi arasında bugün itibariyle artık cumhurbaşkanlığı seçimini bir fırsat bilerek fark koymamak adına onları buluşturmak, birleştirmek adına bu kampanyayı daha çok güçlü yürütmek zorundayız. Bizler bir Alevi, bir Sünni, bir Süryani, bir Yahudi inancı kimliği ya da inançsız, herhangi bir emekçi ile yoksulla bir arada bu mücadeleyi yürütemeyeceksek koltuğu kazansak da kaybetmiş sayılırız. Bizim amacımız bütün bu farklılıkları buluşturmak olmalı” diye konuştu.

Kaynak: İHA