Cumhurbaşkanı Seçime Doğru

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, cuma namazı çıkışında esnaf ziyareti yaparak, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi.

Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve partinin il yönetimi, ramazan ayının son cuma namazını kılmak üzere Ulu Camide bir araya geldi. Namaz çıkışında cemaat ile selamlaşan Çoban ve AK Partililer, daha sonra esnaf ziyareti yaptı.
Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağını anımsatarak, cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın, başkanını seçeceğini kaydetti.

Cuma namazı çıkışında cemaatle ve Yukarı Pazar Caddesi esnafı ile görüştüklerini anlatan Çoban, şöyle devam etti:
"Görünen o ki vatandaşımız şimdiden tercihini yapmış. Milletimizin bu güzel teveccühü, ilk turda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak seçecektir. Halkımız geçmiş 12 yılda nasıl memnuniyet duyduysa, biz onu tekrar tekrar seçerek memnuniyetini ortaya koyacağız. Herkesin, halkın kararına saygı duymak gerekir. AK Parti'nin gerek üst gerek taşra teşkilatındaki arkadaşlarımız ve AK Parti'ye üye olup ya da üye olmayıp destek veren kişiler, bu ülkeyi, bu toprakları, bayrağımızı çok seviyor. Dolayısıyla bayrağa, ülkeye kim hizmet etmek istiyorsa ona gönülden, içten destek vermeyi bir ibadet aşkıyla ortaya koyuyor. Bizim farkımız da zaten budur."
Kaynak: AA