Caretta Carettalar Kuşadası'nı Yuva Edindi

Kuşadası, son yıllarda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan caretta carettaların uğrak yeri haline geldi.

Aydın Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nihat Andaç, yaptığı açıklamada, caretta carettaların yoğun olarak Kuşadası sahiline yumurta bırakmaya başladıklarını söyledi.

Son olarak Davutlar mahallesi sahilinde caretta caretta görüldüğü ihbarı üzerine alana gittiklerini ifade eden Andaç, "Alanda ekiplerimizce yapılan incelemede caretta carettalar tarafından yumurta bırakıldığı tespit edilmiştir. Yumurta bırakılan alanın etrafı çevrilip koruma altına alınırken uyarı levhaları konulmuştur" dedi.

Son 3 yıldır caretta carettaların Kuşadası sahillerinde görüldüğünü aktaran Andaç, bunun sevindirici olduğunu dile getirdi.
Andaç, şu bilgileri verdi:
"Caretta carettalar yuvalarına 100-150 civarında yumurta bırakmış, bunlardan yaklaşık 80-90'ı yavru olarak dünyaya gelip denize kavuşmuştur. Deniz kaplumbağaları haziran ortalarından başlayarak temmuz sonuna kadar yumurta bırakmakta, bunlardan çıkan yavrular da eylül ayı sonuna kadar denize kavuşmaktadır. Bu süre zarfında yuvalarda olası tehditleri en aza indirgemek adına müdürlüğümüzce gerekli koruma tedbirleri alınmasının yanı sıra gönüllü çevreciler de geceleri nöbet tutarak destek vermektedir."
Kaynak: AA