Belediye Binasında Çelik Kasa Soygunu

Altınova ilçesi Kaytazdere beldesinde, belediye hizmet binasındaki kasadan 9 bin 500 liralık banknotlar ile yaklaşık 18 bin lira değerinde altın ve 200 tabanca mermisi çalındı.

Alınan bilgiye göre, yüzleri maskeli iki kişi, gece belediye binasının arka bölümünden Fen İşleri Müdürlüğüne ait odaya girdi.
Odadaki çelik kasayı sert bir cisimle açan bu kişiler, 9 bin 500 liralık banknotlar ve Zabıta Müdürlüğüne ait 200 tabanca mermisinin yanı sıra muhasebe müdürünün güvenli olduğu gerekçesiyle koyduğu yaklaşık 18 bin lira değerindeki altınları çalarak kaçtı.

Belediye çalışanlarının sabah binaya gelmesiyle fark edilen olayın ardından jandarmaya haber verildi.

Binada inceleme yapan ve çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen jandarma ekipleri, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.
Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, gazetecilere yaptığı açıklamada, hırsızlığın organize gerçekleştirildiğini tahmin ettiklerini bildirdi.
Güvenlik kamerası kayıtlarında, kar maskeli ve eldivenli iki hırsızın yanı sıra iki de gözcünün görüldüğünü aktaran Kangal, "Belediyemizin güvenliğini gözlemlemişler. O da güvenlik kulübesine girince belediye binasının arkasından Fen İşleri Müdürlüğüne ait odanın penceresini söküp kasayı imha etmişler. Kasadaki 9 bin 500 lira belediyemize aitti" diye konuştu.

Kaynak: AA