Başkan Salman’dan, İsrail’e Tepki

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği kara saldırısına tepki gösteren Yeni Adıyaman Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, “Dünyada insanları en acımasız şekilde katleden, Ortadoğu halklarını birbirine düşüren emperyalistlere karşı mücadele vermek gerekir” dedi.


Filistin’de insanların istihdam edilebileceği tüm işyerlerinin ve dolayısıyla en temel hak olan çalışma haklarının yok edildiğinin altını çizen Salman, “Filistin’de tüm yaşam alanlarını tüketmekle kalmayan İsrail, hastaneleri ve ambulansları bombalayarak, gıda ve ilaç yardımlarını dahi engelleyerek, yaralıların yaşam haklarına da göz dikmiştir” şeklinde konuştu.

İsrail’in sivil halkı bombalamasının hiçbir tarifi olmadığını belirterek yapılan saldırıyı kınayan Yeni Adıyaman Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, “Bizler her zaman ezilen halkın, Müslümanların yanındayız. Müslüman olmasalar bile eğer zulme işkencelere maruz kalmışsa biz o insanların da yanındayız. Çünkü dinimiz, “Gayri Müslim olsalar bile, savaşmadıkça onlara eziyet etmeyin, onları öldürmeyin” diyor. Thé Bu Allahın bir emridir. İsrail, bu katliam harekatıyla, 21. yüzyıla kadar insan onuru ve temel insan hakları adına elde edinilmiş tüm değerleri de kana bulamıştır. Birçoğu çocuk, kadın ve masum sivillerden oluşan yüzlerce insanın ölümünün vebali tüm insanlığın üzerindedir. Bu katliama destek ve izin veren ülkelerin işlediği insanlık suçu İsrail’in işlediği suça denktir. İsrail’in bu güne kadar izlediği politikalarla, Filistin halkının tüm yaşam alanını ve ekonomik hayatını zaten bitirmiştir. Filistin’de insanların istihdam edilebileceği tüm işyerleri ve dolayısıyla en temel hak olan çalışma hakkı yok edilmiştir. Filistin’de tüm yaşam alanlarını tüketmekle kalmayan İsrail, hastaneleri ve ambulansları bombalayarak, gıda ve ilaç yardımlarını dahi engelleyerek, yaralıların yaşam haklarına da göz dikmiştir. Bugün konuşarak ve hiçbir şey yapmayarak kaybedilecek zaman kalmamıştır. Dünyada insanları en acımasız şekilde katleden, Ortadoğu halklarını birbirine düşüren emperyalistlere karşı mücadele vermek gerekir. Bu nedenle Ortadoğu halklarına kan kusturan İsrail’i koruyan tüm emperyalist güçler ülkemizden kaldırılmalı, bu devletle yapılan tüm ticari ve askeri anlaşmalar bitirilerek siyasi ilişkiler sona erdirilmelidir. Filistin’de hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA