Başkan Ergün, 'Buruk Bir Bayram Yaşıyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Ergün, 'Buruk Bir Bayram Yaşıyoruz”
Ergün, mesajında Soma’da meydana gelen ve 301 maden emekçisinin hayatını kaybettiği faciayı da unutmayarak, “Buruk bir bayram yaşıyoruz. Bir kez daha hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.


Ramazan Bayramı olması nedeniyle bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunlara yer verdi: “11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayını uğurlamanın manevi hüznü, ibadetlerimizi ve Rabbimize karşı görevlerimizi yerine getirebilmiş olmanın da hazzını yaşıyoruz. Oruç ibadetini tamamladığımız mübarek Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı’na nail olmamızın da sevinci içerisindeyiz. Bayramlar, dostluğun, kardeşliğin ve yardımlaşma duygusunun pekiştiği; kırgınlık ve dargınlıkların son bulduğu önemli günlerdir. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Özellikle bayram günlerinde, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm hayatımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bayram, akraba, dost ve büyüklerimizin ziyaret edildiği, hastaların, kimsesizlerin, yetimlerin, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı günlerimizdir. Ramazan Bayramı’nı fırsat bilip çevremizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini uzatarak onların sıkıntılarının giderilmesi konusunda katkıda bulunmak hepimizin görevi olmalıdır. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ağız tadıyla bayram geçirmeleri için hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm birimlerde nöbetçi ekipler oluşturduk. Amacımız sizlerin huzurlu bir ortamda bayramı geçirmenizdir. Bu duygularla gönülleri birleştiren, kardeşlik duygularını pekiştiren, hüzünleri azaltan, sevinçleri çoğaltan, Ramazan Bayramı'nın yurdumuza ve insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini diler, halkımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım.”
EN BURUK BAYRAMIMIZ
Mesajında 13 Mayıs tarihinde Soma’da meydana gelen ve 301 maden emekçisinin hayatını kaybettiği maden faciasını da unutmayan Başkan Ergün, “Manisa’mızın yanı sıra tüm ülkemizi yasa boğan faciayı unutmadık. Bu nedenle en buruk bayramımızı yaşıyoruz. Ben bir kez daha maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalan acılı ailelerine ve yetimlerimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Kaynak: İHA