Başkan Altay’ın Cuma ve Teravih Buluşmaları

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayı içinde her akşam farklı bir mahalle de vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Başkan Altay’ın Cuma ve Teravih Buluşmaları

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Cuma buluşmalarının adresi Dumlupınar Mahallesi oldu. Cuma namazını Bilal-i Habeşi Camisi’nde kılan Altay namaz sonrası bölge esnafı ve vatandaşların istek ve önerilerini dinledi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın özel önem verdiği mahalle buluşmaları, Selçuklu’da hizmet kalitesine katkı sağlıyor. Mahalle halkının istek ve önerilerinin yerinde değerlendiren Başkan Altay, birim müdürlerine de çözüm noktasında talimat veriyor. Esenler Mahallesi Mehmet Dalan Cami ve Feritpaşa Mahallesi İmamoğlu Camisinde teravih namazlarını kılan Başkan Altay, Cuma namazında da Dumlupınar Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Ramazan’ın manevi ikliminin Selçuklu’da güzellikleriyle yaşandığını ifade eden Başkan Altay, “Bir ay boyunca yaptığımız Teravih ve Cuma Buluşmaları ile hemşehrilerimiz ile iç içe olduk. Rahmet ayı Ramazan’ın bereketini hep birlikte yaşadık. Bu buluşmalarda mahallelerimizin eksiklerini yerinde tespit ederken, sorunların çözümü noktasında da hemşehrilerimizin fikirlerini aldık. Ortak akıl felsefesiyle yürüttüğümüz ve ‘Daha Yaşanabilir Bir Selçuklu’yu hedefleyen bu çalışmalarımız farklı etkinliklerle devam edecek” dedi.

Vatandaşların Ramazan Bayramını da kutlayan Başkan Altay, “Millet olarak huzur ve sükunet içinde geçirdiğimiz bu bereket ayında maalesef dünya coğrafyasında Müslümanlar zulme ve şiddete maruz kaldı. Binlerce masum insan bu saldırılarda hayatını kaybetti. Bu acılar millet olarak bizleri derin bir üzüntüye sevk etti. İnşallah en kısa sürede İslam Dünyası’nda birlik ve beraberliğin sağlanması, barış ve kardeşliğin tesisi en büyük arzumuz ve duamız. Bayramların bu duygulara erişilmesine vesile olması dileğiyle tüm İslam Dünyası’nın ve hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA