Bağcılar Belediyesi, Selimiye Camii Meydanı'nda İftar Verdi

İstanbul Bağcılar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği, Edirne Selimiye Camii Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Bağcılar Belediyesi, Selimiye Camii Meydanı'nda İftar Verdi

Tarihi Selimiye Camii’nin gölgesinde gerçekleşen iftar yemeğine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çok sayıda kurum müdürü, İstanbul’un Bağcılar ilçesinden gelen çok sayıda ziyaretçi ve Edirne halkı katıldı.

SOYLU: “SİZLERE BAŞBAKANIMIZ VE CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ ERDOĞAN’IN SELAMINI GETİRDİM”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, iftar programı öncesi yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine selamını getirdiğini belirterek, "Buraya geleceğimizi dün İçel’de birlikte olduğumuz kıymetli Başbakanımızla paylaştım. Kıymetli Başbakanımız, Selimiye Camii’nin avlusunda, etrafında bu güzel ve tarihi mekanda iftar yapan, Ramazanı ve bayramı kucaklayan bütün hanımefendi ve beyefendilere, herkese ama herkese kucak dolusu sevgilerimi ve muhabbetlerimi iletiyorum dedi" ifadelerini kullandı.

ÇAĞIRICI: “EDİRNE BİZİM İÇİN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR”
Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Rabbime hamdolsun başlatmış olduğumuz geleneğimizi bu yıl da devam ettirdik. Edirne Valimizin ev sahipliğinde ki, kendisi daha önce hem Bakırköy’den hem de Giresun’dan tanıdığımız aile dostumuz. Kendisinin burada hizmetlerini görmekten de ayrıca memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Edirne bizim için çok şey ifade ediyor. Edirne, Balkan coğrafyasına başkentlik yapmış. Bağcılar’da ilk yerleşim 1924’te Selanik’ten yapılan mübadele zamanında olmuştur. Bağcılarımız, Türkiye’nin 81 ilinden oluşan adeta bir kültür mozaiğidir” dedi.

“MAZLUMUN AHI YERDE KALMAYACAK”
Gazze Cevahi’de yaptırdıkları cami inşaatının da devam ettiğini hatırlatan Çağırıcı, “Şu anda yarısı bitmişti. İnşallah bir iki aya kadar da tamamlamış olacağız. Onlar ne derse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar mutlaka mazlumun ahı yerde kalmayacaktır. Bu vesileyle bu akşamki iftar yemeğimizde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum ” diye konuştu.

Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği tarihi Selimiye Camii’nin gölgesinde akşam ezanın okunmasıyla oruçlarını açan katılımcılar, Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın okuduğu yemek duasının ardından teravih namazını eda etmek üzere Selimiye Camii’ne gitti.
Kaynak: İHA