Ardahan’da Gazze İçin Yürüdüler

Göle İlçesinde Cuma namazı çıkışı Merkez Camisi önünde toplanan grup “İsrail zulmüne karşı tepki” yürüyüşü düzenledi.


Büro Memur Sen Ardahan İl teşkilatı tarafından organize edilen yürüyüşe çok sayıda sivil toplum örgütü de katılım sağladı.

Merkez camii önünde Protesto için yaklaşık bin kişi toplandı. Topluluk, “Hamasa Selam Direnişe Devam”, “Kahrolsun İsrail”, “Her yer Filistin”, “İsrail zulmüne Sessiz Kalma” pankartları açtı. Merkez Camii önünden yürüyüşe başlayan topluluk, “Katil İsrail hesap verecek”, “İsrail yıkılsın, Filistin’e özgürlük”, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” sloganları atıp, tekbirler getirerek Hapan çarşısına kadar yürüdü.

Burada, Büro Memur Sen üyesi Süleyman Çelenk yaptığı konuşmada, ''İsrail yarım asrı aşkın tarihte, hangi mazeret ve yalanlara sığınırsa sığınsın İsrail’in asla vazgeçemeyeceği geleneksel politikasında bir değişiklik beklemek safdillik olacaktır. Son günlerde Filistin direniş tarihinde önemli bir parametre olan El-Fetih ile Hamas arsında gerçekleşen ittifak sebebiyle morali bozulan İsrail, öfkesini, yeryüzünün en daracık zindanına dönüştürdüğü Gazze’ye vahşice saldırılarıyla hem de bütün dünyaya meydan okurcasına Filistinlileri bu ittifaka pişman ettirerek dindirmek istiyor. Bizler Müslüman topluluğu olarak bunları lanetle kınıyoruz.’’
Büro Memur Sen Ardahan İl Başkanı Ümit Sarıkaya ise yaptığı konuşmada, ''İsrail, Filistin tarafında yer alan asker, sivil, genç, yaşlı, kadın erkek, insan hayvan hatta bitki diye bir ayrıma dahi gitmeksizin karşı tarafta yer alan her canlıyı yok etmek artık İsrail için kutsal birer görev olmuştur. O nedenle her kim ne derse desin bugün insanlık için en büyük tehlike, öfkesine karşı kalbine kutsal kitabından kan çekip kin kusan, ölüm yağdıran Siyonizm tehlikesidir. Başta Ortadoğu olmak üzere dünyada hiç kimsenin bu tehlikeyi görmezlikten gelmek veya onunla yüzleşmek için yarınları beklemek gibi bir lüksü olamaz.'' dedi.

Daha sonra Gazze’de şiddete ve zulme maruz kalan Müslümanlar için dua edildi. Duanın ardından sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA