Akyürek, Derbent'te Muhtarlar ve Meclis Üyeleriyle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Derbent'i ziyaret ederek, mahalle muhtarları ve meclis üyeleriyle toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda, Aladağ'a kurulması için çalışma başlatılan Kış Sporları Merkezi Projesi de gündeme geldi.
Akyürek, yaptığı konuşmada, Aladağ'a kayak tesisi yapılmasının sözünü verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra projeyi hayata geçirebilmek için çalışmaları daha da hızlandıracaklarını belirten Akyürek, bayramdan sonra bizzat dosyayla ilgileneceğini ifade etti.

Yapım projesini hazırlayıp, ihaleye çıkmak gerektiğine değinen Akyürek, "Federasyon da buna olumlu bakıyorsa o da artı bir avantaj olur bizim için. Öncelikle eğitim amaçlı olarak kullanırız. Konya bölgesinde ilk etapta okullar yararlanmaya başlar" dedi.

Aladağ'a kurulacak kayak merkezinin sadece Derbent ilçesine hitap etmesinin rantabl olmayacağını, Konya merkeze de hitap edecek şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:
"Aladağ, Konya ile bir bağ oluşturabilecek mesafede. Yakınındaki Altınapa Barajı'nı da rekreasyon alanı olarak düzenleyip burayı gezinti vadisi haline dönüştüreceğiz. Yani Göksu Nehri'nden Konya olarak içme suyu almaya başladığımızda Altınapa Barajı'nın suyunu içme suyu amaçlı kullanmayacağız. Sadece Meram sulaması olacak. Meram Deresi'nden su akışı sağlanacak. Esas Konya'nın denizi Beyşehir Gölü'dür ama burası da Konya'nın denizlerinden birisi haline getirilecek."
Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Zarif Yıldırım ise Selçuk Üniversitesi yetkililerinin, Konya'ya kayak merkezi kurulması halinde, bir uygulama oteli açabileceklerini söylediğini belirtti.

Yıldırım, Konya'da yaşayan kayakseverlerin artık projenin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla beklediğinin altını çizdi.
Toplantıya, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve büyükşehir belediyesinin daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA