Tkdk, Firmalarla Yeni Sözleşme İmzaladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kendisine müracaatta bulunan ve onaylanana firma sahipleriyle yeni sözleşme imzalamaya başladı.

Tkdk, Firmalarla Yeni Sözleşme İmzaladı

Doğa ile bütünleşen, hayvan, insan ve çevre sağlığını ön planda tutan Avrupa Birliği (AB) standartlarında projeleriyle kırsal alanda yaşayan üreticilere hibe dağıtan TKDK, Avrupa Birliği hibelerini süt ve et üreten çiftliklerden, kırsal turizme, işleme tesislerine, yerel gıda ürünlerinden yöresel el sanatlarına, arıcılıktan, balıkçılığa kadar uzanan geniş bir yelpazede yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor.

2013-2014 yılı içerisinde 102 milyon 985 bin 776 TL toplam yatırım tutarı olan 209 projeyi kabul ettiklerini belirten TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Eniz Gökçek, 2013 yılında yatırım tutarı 13 milyon 196 bin 44 TL olan toplam 40 projeye 7 milyon 289 bin TL hibe desteğinde bulunduklarını söyledi.

2014 yılında hedeflerini 15 milyon TL gibi büyük bir rakam ile hibe tutarını iki kat daha arttırmaya hedeflediklerini açıklayan Gökcek, “Bu kapsamda Kastamonu İl Koordinatörlüğüne proje sunan ve sözleşme imzalamaya hak kazanan 16 başvuru sahibiyle daha sözleşme imzalandı. Kurum, kısa bir süre içerisinde toplamda 110 proje sahibiyle sözleşme imzalayarak büyük bir başarıya da imza atmış oldu. Kurum tarafından sözleşme imzalayan yatırımcıların arasında şehir dışından iş adamları da bulunuyor. Özellikle Karabük ve Bartın gibi yakın illerden projelere ilgi yoğun. Özellikle süt ve et üreten tarımsal işletmelerin yer aldığı tedbirde paranın tükenme noktasına geldi. Elimizi çabuk tutmaz isek diğer sektörlerde de paranın bitebilir. Kastamonu’da şu ana kadar TKDK’nın desteklediği 59 proje ile 106 kişinin istihdamı sağlandı. Bu sayı yeni alınan projeler ve imzalanan sözleşmelerle 500 kişiyi bulacaktır” dedi.

Ayrıca Gökçek, başarının bir yolculuk olduğunu asla varış noktasının bulunmadığını ve temelinin de insan odaklı çalışmaya bağlı olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA