Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Merkez Köy Muhtarlarına yönelik olarak "Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Yönetmeliği" hakkında bilgilendirme çalışmaları kapsamında İl Müdürlüğü toplantı salonunda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sezai Aydın tarafından sunum yapıldı.

Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan "Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS)” ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellenmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) projesi kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gönderilen Tapu Kadastro ve Tarım Parseli verileri ve bu verilere altlık olacak uydu görüntülerinin yüklü olduğu 53 adet tablet bilgisayar ile GSM veri iletişimini sağlayan sim kartlar, ilçelere bağlı köylerde görev yapan TAR-GEL kapsamında görev yapan Mühendis ve Veteriner Hekimlere teslim edildi.

Şube Müdürü AYDIN, yaptığı açıklamada, "TÜKAS ile tarımsal üretim ve ekipmanımızla ilgili bütün bilgiler tek çatı altında eksiksiz ve detaylı olarak toplanmış olacaktır. Köylerimizde görev yapan personelimiz, sorumlu oldukları bölgelerdeki tarım işletmelerine ait bilgileri kayıt ederek, Bakanlığımızın merkezdeki veri tabanına aktaracaklardır. Ayrıca Bakanlığımızca daha önce kayıt altına alınmayan veya alınamayan tarımsal varlıklar da bu sistemle kayıt altına alınmış olacak" dedi.

TÜKAS’la ilgili Merkez Köy Muhtarlarımıza bilgi veren Şube Müdürü Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınacağını, bu sistemle elde edilen kayıtlardan ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulması ve tarımsal desteklemelerle ilgili yeni verilerin elde edilmesinin amaçlandığını belirtti.

Kaynak: İHA