'sağlık Raporu İçin İstanbul'a Gitti'Haberine Açıklama

Bilecik Devlet Hastanesi, önceki gün basında yer alan “Sağlık Kurulu Raporu için Bilecik’ten İstanbul'a Gitti” başlıklı haber üzerine bir açıklama geldi.

'sağlık Raporu İçin İstanbul'a Gitti'Haberine Açıklama

Yapılan yazılı açıklamada, “Konu ile ilgili olarak hastanemizde Sağlık Kurulu raporlarının ücretlendirilmesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yazıları ile düzenlenmiştir. Bu yazıda Kamu Sağlık Hizmetleri Satış tarifesi yayınlanmış ve bu tarifede özel güvenlik görevlisi Sağlık Kurulu Raporu 200 TL olarak belirlenmiştir. Bahsi geçen dış merkezde alınan rapor incelendiğinde bahsi geçen kişinin 18 Mart 2014 tarihinde Sağlık Kurulu Raporu aldığı bilgisi anlaşılmıştır. Aynı tarihte hastanemizde uygulanan tarife de 112 TL dir. Hastanemizce yapılan tahkikat neticesinde; geçmiş bir olayın yeni bir olay gibi yansıtıldığı anlaşılmıştır” denildi.

Yağmur Yılmaz isimli vatandaş, Bilecik'ten İstanbul'a giderek, Sağlık Kurulu Raporunu daha erken sürede ve az ücretle Fatih ilçesindeki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden aldığını açıklamıştı.
Kaynak: İHA