Ölen Dedeleri İçin Kilisede Dua Ettiler

Yunanistan’ın Halkidiki bölgesinde Türk-Yunan nüfus mübadelesi döneminde Mudanya’dan giden Rumlar tarafından kurulan Nea Moudania ve Trilya’dan 50 kişilik bir grup, Tirilye Kemerli Kilisesi'nde ataları için dua etti.

Ölen Dedeleri İçin Kilisede Dua Ettiler

Yunanistan’ın Nea Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Emanuil Beis ve Nea Tirikliya Kültür Derneği Başkanı Despina Paraskeva ile beraberindekiler, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret etti.

Türkyılmaz, Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ile birlikte kendisinin de Yunanistan’ın Kandiya bölgesinden olduğunu söyleyerek, "Dünya barışına ve iki ülke arasındaki kardeşliğe çok önem vermekteyim. Emperyalist güçlerin savaştırdığı iki ülke insanı aslında bir arada yaşamış kardeş topluluklardır. Mütareke kutlamalarında sizleri aramızda görmekten, sizi ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi.

Tirilye’de mübadeleden sonra Yunanistan’a göç eden Rumların 50 kişiden oluşan yakınları ve torunları Kemerli Kilise’de toplanarak göç sonrası ölen ataları için dua etti. Mudanya’nın Tirilye Mahallesi’ndeki Kemerli Kilisesi’nde İstanbul Fener Patrikhanesi Pederi Samuil nezaretinde ölen ataları için yapılan dua ve törende duygusal anlar yaşandı. Halkidiki’ye bağlı Nea Mudanya ve Tirilye’de yaşayan 50 Rum, mübadeleden sonra Yunanistan’a göç eden ataları için tek tek isimleri anılarak Peder Samuil’le birlikte dua edip mum yaktı.

50 kişilik grup, Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Bozcaada’ya gidecek

Kaynak: İHA