Munzur Kültür ve Doğa Festivali Programı Açıklandı

Tunceli’de bu yıl 14.’sü düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali programı açıklandı.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Programı Açıklandı

Tunceli’de bu yıl 14.’sü 31 Temmuz, 1-2-3 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali programı, Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul tarafından basınla paylaşıldı. Belediye Encümen toplantı salonunda konuşan Eş Başkan Mehmet Ali Bul, “Bu yılki festivalimizi 'Dilimiz, kültürümüz, kimliğimiz ve inancımızın adı Dersim” şiarıyla düzenliyoruz. Şiire, sanata, saza, söze son derece ilgi duyulan bu kentte festival programı için yoğun talepler vardı. Bu taleplerin tamamını yerine getiremedik ancak yine de iyi bir program hazırlamaya çalıştık" dedi.

Festival öncesi hazırlıkların devam ettiğini dile getiren Bul, "Bu hazırlıklar kapsamında kent genelinde temizlik çalışmaları yapıldı. Gelecek yurttaşların barınma sorunları için yurt ve pansiyonların yanı sıra bazı bölgelerde çadırlar kuruldu. Gelecek konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

Festival programının açıklandığı toplantıda, kentte görev yapan gazeteciler, gerek festival programının oluşturulmasında gerekse de gerçekleştirilecek etkinliklerde kendilerine söz hakkı tanınmamasına tepki gösterdi.

Kent merkezi ile ilçelerde 4 gün boyunca devam edecek olan festival kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletileri ve konserler gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA